" Ik heb leren computeren waardoor ik via facebook contact heb kunnen leggen met mijn kinderen."

Glenn


" Ik ben geboren in Suriname en heb 4 jaar tot mijn 21 ste als beroepsmilitair mijn opleiding gevolgd. Daarna ben ik verhuisd naar Nederland en ben ik in den Haag gaan wonen. Ik wilde graag maatschappelijk werk gaan doen en heb hiervoor 2 jaar MBO gevolgd in den Bosch. Helaas heb ik dit niet afgemaakt ik heb vervolgens 2 jaar als boekbinder gewerkt en ben 2 jaar in dienst geweest van Kodak als film operator. Ik heb daarna werk gevonden bij Ahold te Zwolle ik heb het geschopt tot regio manager, een zware maar erg leuke baan met goede inkomsten.

Wel was ik een recreatief gebruiker geworden van harddrugs  ik gebruikte alleen in de weekenden. Ik dacht dat ik dat makkelijk in de hand kon houden op mijn werk werd er nooit door iemand iets opgemerkt. Ik had inmiddels kinderen en relaties, ik kreeg steeds meer psychische problemen en ging steeds meer gebruiken ik had het niet meer in de hand.

Intussen was mijn vrouw en zoontje verongelukt met de vliegramp in Suriname ik heb dit allemaal niet kunnen verwerken en ben finaal doorgeslagen in extreem gebruik, ik moest bedelen om aan mijn geld te komen, ik verkocht parkeerkaartjes in Arnhem die ik van parkeerders  vroeg dit bracht veel geld op soms wel 300 euro per dag hiervan bekostigde ik mijn verslaving. Ook liet ik veel auto’s op mijn naam zetten waarvoor ik dan een klein bedrag kreeg alleen ik had niet in de gaten wat voor vervelende gevolgen dit zou hebben.

Inmiddels op mijn 40 ste jaar werd ik afgekeurd ik was toen volledig de weg kwijt geraakt en doorgeslagen in gebruik. In 2007 heb ik besloten dat het zo niet verder kon en ben via Dokus van ACT team Arnhem afgekikt  sinds hij mij is gaan begeleiden is het langzaam aan beter gegaan wel met vallen en opstaan. Ik ben in 2009 gaan wonen in Nunspeet het beviel mij daar prima, begeleider Jaap heeft mij daar erg goed geholpen met het begin van het op orde krijgen van mijn administratie. Daarna heb ik nog even in Velp  gewoond en ben daarna verhuisd naar “de Heuve” te Silvolde met als doel  het traject wat ingezet was af te maken. Ik heb met plezier gewoond op de Heuve wel is het altijd erg druk rond etenstijd. Ik heb keihard gewerkt aan mijn herstel en stap voor stap heb ik het traject doorlopen.

Zo is mijn droom uitgekomen ik heb na lang puzzelen, plannen en regelen een reis naar Suriname kunnen maken waar ik 6 weken ben geweest dit na 35 jaar. Het was erg emotioneel voor mij ook omdat ik voor het eerst het herdenkingsmonument heb kunnen bezoeken van de vliegramp.

Verder ben ik in de schuldsanering beland dus over twee en een half jaar zal ik schulden vrij zijn, ik heb leren computeren waardoor ik via facebook contact heb kunnen leggen met mijn kinderen dit  contact is na al die lange jaren weer herstelt, ik heb weer contact met mijn zoons en ga ik regelmatig op bezoek in den Haag vooral het moment dat ik pappa werd genoemd heeft mij enorm geraakt.

Ik heb ook aan mijn gezondheid kunnen werken, ik ben hartpatiënt maar sta nu onder regelmatige controle en voel me hier erg prettig bij. Sinds een maand of 6 heb ik vrijwilligerswerk gevonden in verzorgingstehuis de Schuilenburg te Silvolde. Ik breng koffie rond, maak praatjes met de bewoners en help met boodschappen doen of ga met ze wandelen kortom de vrolijke noot.  Ik vind dit werk enorm leuk en ben erg blij met de fijne collega’s en bewoners die er werken en wonen. Ik zou dit werk niet meer willen missen en ben iedereen op de schuilenburg erg dankbaar voor het begrip en de kansen die ik hier heb gekregen. Verder op “de Wingerd” ken ik alle bewoners af en toe eten  we samen en gaan we bij elkaar op de koffie. Ik voel me hier als een vis in het water en woon hier fantastisch.

Van mijn begeleider moest ik wat aan mijn conditie doen  samen hebben we bedacht dat ik met wandelmarsen moet gaan meedoen. Inmiddels ben ik in training samen met mensen uit de buurt, dit is naast gezond ook nog eens erg gezellig ik vind het steeds leuker worden, we zijn aan het trainen voor de avondvierdaagse van Ulft ben benieuwd of ik die uit kan lopen volgens mijn begeleider kan ik de vierdaagse van Nijmegen ook makkelijk  wel uitlopen (grapje).

Ik weet zeker dat ik niet meer in oude fouten zal vervallen en ben Woonzorgnet en alle begeleiders erg dankbaar voor alle hulp, kansen maar ook gezelligheid die ik heb ondervonden. Ik ben blij dat ik dit verhaal een keer kan vertellen zodat andere mensen ook kunnen zien dat als je maar doorzet en met hulp een heel eind kunt komen in het leven.

Groetjes uut Ulf Glenn

terug naar overzicht