Eigenschappen

 • Hoofdlocatie 16 woonstudio's
 • Nevenlocaties
 • Stadslocatie
 • Gezamenlijk dakterras
 • Muziekruimte
 • Grote berging
 • Inpandige fietsenstalling

 "Ik heb mijn plek gevonden bij Woonzorgnet!"

                                                                                        

Locatie Achter de Bank

Op locatie Achter de Bank, aan de rand van het centrum van Nijmegen ,bieden wij ondersteuning en woonbegeleiding aan mensen met psychiatrische problemen en autisme in een 24-uurs setting. Naast locatie Achter de Bank bieden wij ook op onze nevenlocaties Parkdwarsstraat en Voorstadslaan zelfstandige woonstudio's aan. Met een betrokken en enthousiast team werken we samen met onze bewoners aan hun herstel. De nadruk ligt op deze locatie op het zo zelfstandig mogelijk wonen.

 

Herstel ondersteunende dienstverlening

Mensen die op locatie Achter de Bank wonen, krijgen begeleiding op maat. Dit bieden wij door middel van de inzet van vaste Woonbegeleiders die dagelijks aanwezig zijn om bewoners te ondersteunen. ’s Nachts is er een Slaapdienst aanwezig.

Locatie Achter de Bank biedt een veilige woon- en leefomgeving zodat mensen kunnen werken aan herstel. Dit past goed bij ons motto “Jezelf zijn”. Positiviteit en hoop zijn daarbij belangrijke waarden in de ondersteuning van bewoners. De ondersteuning is gebaseerd op het ondersteuningsplan dat door de bewoner samen met de Persoonlijk Begeleider wordt opgesteld en geëvalueerd.

Herstellen doe je niet alleen. Om die reden zoeken we aansluiting met relevante contacten en netwerken in de buurt of omgeving. We werken nauw samen met gespecialiseerde organisaties zoals Bots en ProPersona. Op deze wijze ondersteunen we de bewoner om het leven zoveel als mogelijk in eigen hand te nemen. Natuurlijk op de manier en in het tempo zoals de bewoner zelf aangeeft.

Dagbesteding

Doordat je op deze locatie bijna alles binnen handbereik hebt, is de drempel om deel te nemen aan de maatschappij laag. Dit heeft een positief effect op het herstel proces.  Er zijn er voldoende dagbestedingsmogelijkheden in de buurt. Dagbesteding wordt daarom op Achter de Bank en op onze nevenlocaties niet intern aangeboden.

Doelgroep

Algemene Psychiatrie en Autisme.

Locatie Achter de Bank

Deze locatie telt 16 woonstudio’s. Het pand is geheel gerenoveerd en voldoet aan de eisen van deze tijd. Op de eerste verdieping is een algemene ruimte waar bewoners samen kunnen komen. Ook is er op deze verdieping een dakterras voor gezamenlijk gebruik. De studio’s zijn ruim en beschikken allen over een eigen douche, toilet en keukenblok. Naast Achter de Bank bieden we ook nog studio’s aan op onze nevenlocaties Parkdwarsstraat en op de Voorstadslaan.

Nevenlocatie Parkdwarsstraat

Nevenlocatie Parkdwarsstraat ligt nabij het centrum  aan een rustig hofje. Het is ongeveer 5 tot 10 minuten lopen van de hoofdlocatie Achter de Bank.

Het zijn 12 zelfstandige appartementen met een oppervlakte variërend tussen 35m2 en 40m2. De benedenwoningen beschikken over een klein tuintje met terras.

Nevenlocatie Voorstadslaan

De andere nevenlocatie, Voorstadslaan, ligt aan de rand van Nijmegen-West op ongeveer 10 minuten fietsen van de hoofdlocatie Achter de Bank. Hier bieden wij 10 zelfstandige wooneenheden aan, gelegen tegenover een park. Het zijn appartementen met een oppervlakte variërend tussen 40m2 en 50m2. Allen beschikken over een tuintje met terras.

Voor alle locaties geldt dat de ondersteuning en begeleiding 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Klik hier om foto's van de locatie te bekijken!

We vinden het erg belangrijk dat mensen hun eigen sfeer creëren in  hun studio. Een zelfstandige, veilige plek waar mensen zelf keuzes maken en zeggenschap hebben. Een plek waar vanuit mensen op een persoonlijk wijze aan het eigen herstelproces kunnen werken. 

Sfeer en specifieke kenmerken

Bewoners van locatie Achter de Bank, Parkdwarsstraat en Voorstadslaan wonen zelfstandig. De meeste mensen werken, volgen een opleiding  of hebben een andere vorm van dagbesteding. Door de ligging aan de rand van het centrum  kun je genieten van echte stadse zaken zoals bijvoorbeeld winkelen of het bezoeken van een museum. Bijzonder is bijvoorbeeld dat de deelnemers van de Vierdaagse langs ons pand wandelen. Aan de andere kant ben je met 5 minuten wandelen ook de stad uit en sta je aan de Waal of lekker midden in het bos.

Omgeving

Locatie Achter de Bank ligt aan de rand van het centrum in een gezellige wijk waar de cultuurliefhebber zijn hart op kan halen. Op loopafstand van de locatie ligt de Waal, waar je vele gezellige restaurantjes en terrasjes kunt vinden. Ook de Ooipolder en de bossen vind je op korte afstand van de locatie. Verder biedt het centrum van Nijmegen naast de vele winkels nog een bibliotheek, theater, meerdere bioscopen en op maandag en zaterdag is er markt. Nevenlocatie Voorstadslaan ligt aan de rand van Nijmegen-West op ongeveer 10 minuten fietsen van de hoofdlocatie Achter de Bank. Nevenlocatie Parkdwarsstraat ligt op ongeveer 5 tot 10 minuten loopafstand van Achter de Bank.

Partners in zorg

Voor locatie Achter de Bank, Parkdwarsstraat en Voorstadslaan maken we voor de dagbesteding gebruik van het aanbod uit de regio. Verder werken we samen met lokale GGZ aanbieders, zoals bijvoorbeeld Bots, RIBW en ProPersona.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze locaties in Nijmegen, of een van onze andere locaties,  bel dan onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling op tel. 0317 398 800. Wij helpen je graag verder! 

Aanmelden?

Als jij je wil aanmelden voor locatie Achter de Bank, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.

 • Aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij GGD Gelderland via: https://ggdgelderlandzuid.nl/maatschappelijke-zorg/beschermd-wonen/aanvraag-indienen/ 
 • Stuur het aanmeldformulier (zie website ggdgelderlandzuid.nl) naar: Toegang Beschermd Wonen GGD Gelderland-Zuid  Postbus 1120  6501 BC Nijmegen of per mail toegangbw@ggdgelderlandzuid.nl   
 • De GGD neemt de aanvraag in behandeling en nodigt je uit voor een keukentafelgesprek. 
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • In het ketenoverleg Nijmegen (2 wekelijks) wordt de aanvraag besproken. Indien de beschikking wordt vastgesteld wordt in dit ketenoverleg bepaald welke zorgaanbieder in aanmerking komt.
 • Indien je aan Woonzorgnet wordt toegewezen, nemen wij binnen 1 week contact met je op. 
 • Wanneer je vervolgens aangeeft de dienstverlening bij Woonzorgnet te willen afnemen, wordt de intakeprocedure van Woonzorgnet opgestart (versturen van een aanmeldpakket, gegevens vergaren, beoordelen en overgaan tot een intake)
 • Als dit niet het geval is, wordt dit in het ketenoverleg teruggekoppeld en naar een alternatieve plaats gezocht.
 • Als Woonzorgnet na bestudering van de aanmelding en of intake een negatief advies plaatsing afgeeft, wordt eveneens een terugkoppeling gedaan naar het ketenoverleg.
• In het geval van plaatsing op de wachtlijst: 
1.Bij plaatsing op de wachtlijst wordt de betreffende zorgaanbieder de zgn. trajecthouder d.w.z. dat de zorgaanbieder contact onderhoudt met de wachtende cliënt en zo nodig overbruggingszorg levert of organiseert (notitie overbruggingszorg BW). 
2.Ontvangt de cliënt al zorg van een ambulante aanbieder, dan kan deze zorg worden voortgezet binnen de ambulante beschikking. De trajecthouder volgt dan het ambulante zorgtraject tot aan de plaatsing beschermd wonen.

Eigenschappen

 • Hoofdlocatie 16 woonstudio's
 • Nevenlocaties
 • Stadslocatie
 • Gezamenlijk dakterras
 • Muziekruimte
 • Grote berging
 • Inpandige fietsenstalling
Download brochure