Eigenschappen

 • 15 studio's
 • Ambulante begeleiding
 • Landelijke omgeving
 • Buitendieren
 • Moestuin
 • Kikkervijver
 • Boomgaard

"Bij woonzorgnet kan ik weer mezelf zijn"

                                           

Locatie De Heuve

Locatie “De Heuve” is een woonboerderij van Woonzorgnet en ligt in de Achterhoek, Silvolde. Op deze locatie beschikken wij over 15 woonstudio's en bieden wij 24 uurs zorg.

Doelgroep

De doelgroep op locatie De Heuve is "algemene psychiatrie", met name voor bewoners met een blijvend verhoogde kwetsbaarheid voor psychische ontregeling en/of ernstige beperkingen op het gebied van wonen, werken en deelname aan het sociale verkeer.

Herstel ondersteunende dienstverlening

De begeleiding is gericht op het creeren van een prettig en uitnodigend leefklimaat dat de bewoner bescherming en veiligheid verschaft. Vanuit zo'n basis kunnen nieuwe activiteiten ondernomen worden en is er de mogelijkheid zich te ontplooien volgens de principes van de milieugerichte rehabilitatie. De begeleiding is persoonsgericht. Samen met de Persoonlijk Begeleider bepaalt de bewoner de ondersteuningsvraag en het begeleidingsplan. We vinden het belangrijk, indien mogelijk en gewenst, dat het persoonlijk netwerk zoals familie wordt betrokken. De focus ligt op herstel en meedoen (participatie): herwinnen van eigen kracht, gebruik maken van eigen mogelijkheden en het benutten van betekenisvolle contacten. Samen met de begeleiding onderzoekt de bewoner welke rollen en activiteiten opgepakt kunnen worden. Dagbesteding is daarbij een belangrijk middel.

Dagbesteding

Samen met de bewoner gaan we op zoek naar een zinvolle invulling van de dag. De Heuve biedt hier de unieke mogelijkheid tot dagbesteding op en rond de locatie. Er is de mogelijkheid om de dieren te verzorgen, te werken in de moestuin, de groenvoorziening van het stuk land te onderhouden of zich bezig te houden met houtbewerking in de werkplaats. Ook voor de creatieve mensen is er de mogelijkheid om bijv. te tekenen, mozaieken, schilderen of andere creatieve activiteiten te ondernemen. Uiteraard kan indien gewenst ook deelgenomen worden aan dagbesteding extern. 

Doelgroep

Algemene Psychiatrie.

De locatie

De Heuve telt 15 woonstudio's. De studio oppervlakte varieert van gemiddeld 20m2 tot 30m2. De studio's zijn allen voorzien van een tv- en internetaansluiting. Er is een gemeenschappelijke ruimte met een grote eetkeuken. Douches en toiletten zijn voor gezamenlijk gebruik. De Heuve ligt op een mooi stuk land in een groene omgeving. De locatie heeft enkele bijgebouwen, verschillende buitendieren, een moestuin en een kikkervijver.

Klik hier om foto's van de locatie te bekijken.

Daarnaast beschikt locatie De Heuve over een aantal satellietwoningen. Satellietwoningen zijn zelfstandige woonruimtes gehuurd van de woningbouwvereniging die op max. 10 min van de bestaande locatie De Heuve liggen. Bewoners kunnen hier als tussenstap het wonen in een meer zelfstandige situatie oefenen.

Tot slot bieden wij sinds januari 2016 ook ambulante begeleiding aan vanuit De Heuve. Je woont dan niet op een van onze locaties, maar in een geheel zelfstandige woning waar je gebruikt kunt maken van de ondersteuning die we bij jou thuis kunnen bieden. Download hier de flyer over ambulante begeleiding vanuit locatie De Heuve.

Sfeer en specifieke kenmerken

Op De Heuve heerst een goede sfeer. Doordat de ligging van deze locatie vrij landelijk is, geven bewoners aan dat ze hier echt tot rust kunnen komen.

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Met de verse groentes en fruit die we verbouwen koken we zelf. Bewoners worden gestimuleerd om te sporten. Bijvoorbeeld in de sportschool of in het nabijgelegen zwembad.

Omgeving

Aangrenzend aan Silvolde ligt het dorp Terborg, met de fiets in 10 min. te bereiken. Hier zijn tal van winkels, een bibliotheek, een zwembad en andere sportverenigingen te vinden. Een ander naast gelegen dorp, Ulft, ook met 10 min. te bereiken, beschikt over een Cultureel Centrum. Voor wie lekker uit wil waaien in het bos is hier ook voldoende gelegenheid toe. Een busverbinding in het dorp is op loop/fietsafstand te bereiken. Vanuit hier is er de mogelijkheid de bus pakken, bijvoorbeeld richting Doetinchem.

Partners in zorg

Woonzorgnet is een netwerkorganisatie; we onderhouden contacten met relevante instanties en personen. Naar samenwerkingspartners stellen wij ons open en naar buiten gericht op, erkennen wij wederzijdse belangen en zoeken wij gezamenlijk naar oplossingen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over woonboerderij De Heuve of een van onze andere locaties, bel dan met onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling, tel. ( 0317) 398 800. Wij helpen je graag verder! 

Aanmelden?

Als jij je wil aanmelden voor locatie De Heuve, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.
 • Aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij het zorgloket Doetinchem via de  website van de gemeente: https://www.doetinchem.nl/home/regelen_46502/product/beschermd-wonen_791.html   
 • Tegelijkertijd kan aanmelding worden gedaan bij Woonzorgnet via onze website.
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • Ben je al in het bezit van een beschikking Beschermd wonen vanuit een andere gemeente of van een oude CIZ indicatie, dan moet je eerst contact opnemen met de gemeente Doetinchem. Zij onderzoeken of ze de bestaande indicatie overnemen.
 • Wanneer de beschikking aan Woonzorgnet wordt toegekend sturen wij een aanmeldpakket. Daarnaast beoordelen wij de aanmelding op geschiktheid en de mogelijkheid tot plaatsing.
 • Bij verwachte geschiktheid word je  uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Ook kun je je aanmelden of een indicatie aanvragen bij de Gemeente Doetinchem. T 0314 - 377377 of E wmo-winkel@doetinchem.nl

Eigenschappen

 • 15 studio's
 • Ambulante begeleiding
 • Landelijke omgeving
 • Buitendieren
 • Moestuin
 • Kikkervijver
 • Boomgaard
Download brochure