Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Krachten bundelen

Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom.

  1. Home
  2. Actueel
  3. Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Update: Juridische Fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet is definitief
Per 28 december 2022 fuseert Zorggroep ’t Zicht met Woonzorgnet. Dit betekent dat Zorggroep ’t Zicht vanaf deze datum verder gaat onder de naam Woonzorgnet, onder leiding van directeur Hanne Derickx.

Zorggroep ‘t Zicht is sinds medio 2019 in gesprek met Woonzorgnet over het bundelen van krachten. Deze gesprekken hebben geleid tot een overname van Zorggroep ’t Zicht per 15 maart 2021. Dit betekent dat ’t Zicht vanaf heden op bestuurlijk niveau intensief samenwerkt met Woonzorgnet. Door deze krachtenbundeling is 't Zicht – net als Woonzorgnet – onderdeel van Orpea Nederland.

Zorggroep ’t Zicht biedt een plek voor mensen met autisme, een psychiatrische aandoening of verstandelijke of andere beperking. Een team van deskundigen biedt zorg, wonen en dagactiviteiten aan ruim 100 cliënten op verschillende locaties in Noordoost-Brabant.  

Hoe ziet de samenwerking eruit? 

Medewerkers blijven in dienst, de afspraken tussen cliënten en Zorggroep ’t Zicht blijven van kracht. De overname heeft geen directe invloed op de zorg of begeleiding aan de cliënten en bewoners van ’t Zicht. Het zorg-, woon-, leer- en werkaanbod blijft gelijk en de huidige medewerkers blijven behouden. Hiermee wordt de continuïteit van Zorggroep ’t Zicht gewaarborgd.

Orpea Nederland 

Orpea is een Franse zorgorganisatie en aan het uitbreiden in Nederland en actief op het gebied van woonzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Met labels als Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, Van Hollant, Wonen bij September en Woonzorgnet heeft Orpea een uitstekende kennis van de Nederlandse markt en goede relaties met de verschillende stakeholders in het Nederlandse speelveld. 

We zijn trots op deze mooie stap en kijken uit naar een mooie toekomst samen met Zorggroep ‘t Zicht.

Ook interessant

ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!
28.11

ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!

NieuwsOp 27 november organiseerde Woonzorgnet voor de 3e keer het ROPI-festival. Een dag met volop workshops voor medewerkers, cliënten en partners waarbij herstel ondersteunende zorg centraal stond. Dit jaar voor het eerst niet alleen voor…

Expertisedag: herstelondersteunende inzet hulphonden
06.11

Expertisedag: herstelondersteunende inzet hulphonden

NieuwsTwee tot drie keer per jaar organiseert Woonzorgnet een expertisedag voor medewerkers. Dit keer stond de dag in het teken van de hulphond. Sacha van Geel is Coördinator ervaringsdeskundigheid bij Woonzorgnet en organisator van de…