Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Krachten bundelen

Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom.

  1. Home
  2. Actueel
  3. Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Zorggroep ’t Zicht bundelt krachten met Woonzorgnet

Update: Juridische Fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet is definitief
Per 28 december 2022 fuseert Zorggroep ’t Zicht met Woonzorgnet. Dit betekent dat Zorggroep ’t Zicht vanaf deze datum verder gaat onder de naam Woonzorgnet, onder leiding van directeur Hanne Derickx.

Zorggroep ‘t Zicht is sinds medio 2019 in gesprek met Woonzorgnet over het bundelen van krachten. Deze gesprekken hebben geleid tot een overname van Zorggroep ’t Zicht per 15 maart 2021. Dit betekent dat ’t Zicht vanaf heden op bestuurlijk niveau intensief samenwerkt met Woonzorgnet. Door deze krachtenbundeling is 't Zicht – net als Woonzorgnet – onderdeel van Orpea Nederland.

Zorggroep ’t Zicht biedt een plek voor mensen met autisme, een psychiatrische aandoening of verstandelijke of andere beperking. Een team van deskundigen biedt zorg, wonen en dagactiviteiten aan ruim 100 cliënten op verschillende locaties in Noordoost-Brabant.  

Hoe ziet de samenwerking eruit? 

Medewerkers blijven in dienst, de afspraken tussen cliënten en Zorggroep ’t Zicht blijven van kracht. De overname heeft geen directe invloed op de zorg of begeleiding aan de cliënten en bewoners van ’t Zicht. Het zorg-, woon-, leer- en werkaanbod blijft gelijk en de huidige medewerkers blijven behouden. Hiermee wordt de continuïteit van Zorggroep ’t Zicht gewaarborgd.

Orpea Nederland 

Orpea is een Franse zorgorganisatie en aan het uitbreiden in Nederland en actief op het gebied van woonzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Met labels als Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, Van Hollant, Wonen bij September en Woonzorgnet heeft Orpea een uitstekende kennis van de Nederlandse markt en goede relaties met de verschillende stakeholders in het Nederlandse speelveld. 

We zijn trots op deze mooie stap en kijken uit naar een mooie toekomst samen met Zorggroep ‘t Zicht.

Ook interessant

Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 
28.12

Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 

NieuwsOp 28 december 2022 fuseerde Zorggroep ’t Zicht met Woonzorgnet. Dit betekent dat Zorggroep ’t Zicht vanaf heden verder gaat onder de naam Woonzorgnet, onder leiding van directeur Hanne Derickx. Sinds december 2021 werkt Woonzorgnet…

Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz
23.12

Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz

NieuwsSinds het begin van de oorlog in Oekraïne is ongeveer een derde van de psychiatrische instellingen onherstelbaar beschadigd.