"Na het opstellen van dit stuk besef ik en durf ik uit te spreken dat ik trots ben op wat ik tot nu toe bereikt heb!"

Gunther


Het verhaal van Gunther

Ik ben Gunther, geboren op 20 april 1968 in Groningen. Toen ik anderhalf jaar was zijn wij verhuisd naar Apeldoorn met ons gezin dat uit 5 personen bestond. In Apeldoorn ben ik naar school gegaan en daar heb ik mijn jeugd doorgebracht. Al op vrij jonge leeftijd kwam ik in aanraking met drugs.  Op mijn 22e ben ik getrouwd en dit huwelijk heeft 10 jaar geduurd. Mijn ex- vrouw en ik hebben samen een zoon die inmiddels 12 jaar oud is. Het contact tussen mijn ex-vrouw en mij is nog heel goed, zij heeft veel voor mij gedaan.  Na mijn huwelijk heb ik 6 jaar in een slaaphuis geleefd. Ik verbleef veel op straat en was bezig met geld en drugs scoren. Hierdoor kwam ik ook in aanraking met de politie. Een vriendin van mij heeft mij aangemeld bij een afkickcentrum, deze stap heb ik genomen.  Ik zag er erg tegenop, dit was een verandering in mijn leven, dit brengt emoties met zich mee. Dit was toen voor mij een grote stap.

Na de afkick heb ik een half jaar een vervolgtraject gevolgd waarna ik in 2007 bij Woonzorgnet in Renkum ben komen wonen. Destijds ben ik gaan werken als machine operator in ploegendiensten. Dit betekende dat ik tijdens de ochtenddienst om 5.00 moest beginnen, dat was best vroeg. Toch heb ik dit werk met veel plezier gedaan en had ik goed contact met mijn collega’s.  Door lichamelijke klachten ( astma ) heb ik na 5 jaar dit werk helaas niet vol kunnen houden en kwam ik in de ziektewet terecht.

Ik ben gaan wonen op locatie Rhederpark van Woonzorgnet, doordat ik in Renkum ben terug gevallen in mijn gebruik. Aanleiding voor de terugval  was dat ik een relatie had met een medecliënt. Zij maakte het uit na een jaar, zonder reden. Nu ik dit vertel besef ik hoe kwetsbaar je bent als gebruiker. Op het moment dat iets tegenzit wat nare gevoelens met zich meebrengt is het heel makkelijk terug te grijpen naar je gebruik. Dit om emoties te onderdrukken, het niet te hoeven voelen. Vluchten.

Op Rhederpark heb ik mijn plek ook gevonden. Als ik behoefte heb aan mensen om mij heen dan kan ik deze opzoeken in de gezamenlijke ruimtes. Op momenten dat ik hier geen behoefte aan heb, kan ik mij terugtrekken op mijn kamer.

Mijn grootste droom is om helemaal op mijzelf te wonen, geheel zelfstanding met zo nodig wat begeleiding. Dat ik in staat ben mijn zoon te ontvangen in mijn eigen huis en samen tijd door te brengen. Mijn zoon is mijn belangrijkste streven! Doordat ik ouder ben ik geworden en klaar ben met het gebruikersleven zijn er met regelmaat  uc’s afgenomen. Dit was voor mij een stok achter de deur. Het gaat goed en dat geeft mij weer een stuk vertrouwen. 

De grote stap voor mij nu is dat ik in de satellietwoning van Woonzorgnet ga wonen. Ik vind dit erg spannend en verhuis mijn spullen stap voor stap. Straks wil ik rustig de tijd nemen alles een plekje te geven en er mijn thuis gevoel in te brengen. Ik ben mij er bewust van dat deze stap het een en ander verandert en dat ik zal moeten wennen aan bepaalde dingen. Op locatie Rhederpark is er altijd wel aanspraak op de momenten dat ik daar behoefte aan heb. Straks ben ik toch meer op mijzelf aangewezen. Ik kijk er erg naar uit dat mijn zoon bij mij kan komen logeren. Later wil ik dagbesteding oppikken, het liefst werken in de houtbewerking. Eerst verhuizen en stap voor stap kan je ernaartoe werken, daar te komen waar je graag wil zijn.

Na het opstellen van dit stuk besef ik en durf ik uit te spreken dat ik trots ben op wat ik tot nu toe bereikt heb!

Gunther

terug naar overzicht