Eigenschappen

 • 25 zelfstandige studio's
 • Bosrijke omgeving
 • Centrum op loopafstand
 • Fietsenwerkplaats
 • Houtbewerkingswerkplaats
 • Kassen

 

 

" Ik werk graag in onze houtbewerkings- werkplaats, we maken leuke dingen"

Locatie Het Kodal

Het Kodal in Nunspeet biedt Ambulante ondersteuning en Beschermd Wonen. Bij ambulante ondersteuning thuis heb je een zelfstandige woonruimte. Je maakt gebruik van de ondersteuning van Woonzorgnet. Wij werken met een vast team en komen bij je thuis. De Beschermd wonen locatie is ruim opgezet en biedt 25 zelfstandige woonstudio’s, verdeeld over 2 verdiepingen. Eigenheid is sleutelwoord. Fatsoensnormen staan hoog in ons vaandel, het is van belang om rekening met elkaar te houden. We bieden ondersteuning aan mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA) en verslaving.

Direct naar: aanmeldformulier   |   Bel Het Kodal 

Wil je meer informatie over ambulante ondersteuning in Nunspeet? Bel dan naar Woonzorgnet locatie Het Kodal: 0341 25 14 30. Heb je vragen over Beschermd Wonen, dan geeft Zorgbemiddelaar Renate graag antwoord op jouw vragen: 06 1292 7316

Locatie Het Kodal         

Iedere bewoner bezit een eigen woonruimte variërend van 20m2 tot 30m2 en heeft een eigen keukenblok, douche en toilet. Vanzelfsprekend zit TV- en internetaansluiting in het pakket.

We vinden het erg belangrijk dat mensen hun eigen sfeer creëren in  hun studio. Een zelfstandige, veilige plek waar mensen zelf keuzes maken en zeggenschap hebben. Een plek van waar uit mensen op een persoonlijk wijze aan het eigen herstelproces kunnen werken.

Deelname aan gezamenlijke momenten (koffie, thee, maaltijden) wordt gestimuleerd maar is niet verplicht. Verder is er een ruime groepskeuken en een eet- en woonkamer voor gezamenlijke activiteiten. Het bos, de buitenlucht en de ruime tuin zorgen ervoor dat, zodra het weer het toelaat, veel buiten wordt geleefd.

Klik hier om foto's van de locatie te bekijken.

Omgeving 

Het Kodal ligt aan de rand van het centrum van Nunspeet, in een bosrijke omgeving.  Het karakter van de locatie is rustgevend. Met het centrum van Nunspeet op loopafstand, de noodzakelijke voorzieningen voor sport, activiteiten, ontspanning en de vele winkel mogelijkheden, is er in Nunspeet voor ieder wat wils. Ook de verbindingen voor het openbaar vervoer zijn op loopafstand. De echte natuurliefhebbers zijn helemaal op hun plaats. In alle rust wandelen en fietsen behoort volop tot de mogelijkheden.

Doelgroep

Het Kodal biedt 24-uur per dag ondersteuning. Mensen met een GGZ indicatie kunnen ondersteuning krijgen van Woonzorgnet, zowel intramuraal als extramuraal. Mensen die een behandeling nodig hebben brengen we in contact met GGZ Centraal of met Tactus verslavingszorg.

Binnen de grenzen van het vastgestelde gedoogbeleid willen we een optimaal geaccepteerde en geïntegreerde manier van wonen, werken en een zinvolle daginvulling stimuleren.

Het gedoogbeleid wat gehanteerd wordt beperkt zich tot (gematigd) alcoholgebruik en cannabis. Hard drugs (bezit of gebruik) is contra-indicatie voor verblijf.

Herstel & Participatie 

De begeleiding van locatie Het Kodal richt zich voornamelijk op  herstel en participatie. Er wordt daarvoor o.a. gebruik gemaakt van het Woonportfolio, E-herstel en ervaringsdeskundigheid. De begeleiding is individueel. Samen met de Persoonlijk Begeleider en Woonbegeleider bepaalt de bewoner de ondersteuning.

Woonportfolio 

Om onze ondersteuning methodisch en planmatig in te richten, maken wij gebruik van het Woonportfolio. Het Woonportfolio is een verzameling van methodieken en instrumenten van begeleiders en bewoners om het herstelproces optimaal te ondersteunen. Het helpt de bewoners en de begeleiding om ondersteuningsvragen op de verschillende levensdomeinen gestructureerd aan te pakken. Naast het persoonlijke gesprek gebruiken begeleiders de “gereedschappen” om samen met de bewoner en belangrijke anderen zoals familie, ondersteuningsvragen te verduidelijken, doelen vast te stellen, acties uit te voeren en te evalueren. De belangrijkste instrumenten zijn: het begeleidingsgesprek, de PDP methode ( Person Driven Planning), de Zelfredzaamheidmatrix, de Checklists per levensdomein, E-herstel, en de WRAP/IPS. Met behulp van deze middelen wordt gestimuleerd om gebruik te maken van eigen mogelijkheden en talenten, sociaal maatschappelijke rollen en sociale contacten.

E-herstel                                                                                                                            

Binnen Woonzorgnet is het voor bewoners mogelijk om tijd-, plaats- en persoonsonafhankelijk te werken aan herstel. Het doel van E-herstel is het bevorderen van het herstelproces van bewoners door het gebruik van digitale technologie. Bewoners kunnen in hun eigen tijd en op hun eigen plek onafhankelijk van begeleiding, werken aan herstel en zij ervaren dit als een prettige toevoeging aan de reguliere ondersteuningsmogelijkheden. Je kan hierbij denken aan informatie, filmpjes, dagboeken, uitleg en oefeningen op de gebieden waarop mensen zich willen verbeteren. Daarnaast zal door het gebruik hiervan de eigen rol van de bewoner versterkt worden. Tegelijkertijd zal ook de rol van de begeleiding versterkt worden waardoor de kwaliteit van het begeleidingscontact toeneemt, een efficiëntere inzet mogelijk wordt en de resultaten van de ondersteuning toenemen.

Ervaringsdeskundigheid 

Woonzorgnet maakt ook gebruik van de ervaringskennis en de inzet van ervaringsdeskundigen. Zij kunnen als geen ander aansluiten bij de belevingswereld van de bewoner. In veel gevallen hebben zij namelijk hetzelfde of iets vergelijkbaars meegemaakt. Ervaringsdeskundigen zijn medewerkers met cliëntervaring of bewoners die opgeleid zijn om hun eigen ervaringen methodisch in te zetten ten behoeve van het herstel van bewoners. Samen met begeleiders realiseren zij de herstel ondersteunende dienstverlening met als doelstelling dat iedere bewoner zelf in de lead is en invulling kan geven aan het eigen herstelproces.  Ervaringsdeskundigen hebben persoonlijk contact met bewoners en brengen specifieke activiteiten onder de aandacht zoals bijeenkomsten of trainingen gericht op herstel en het werken met eigen ervaringen.

Dagbesteding     

Bewoners worden gestimuleerd om een zinvolle dag invulling te hebben. Dat kan in de vorm van werk, daarvoor werken we samen met de jobcoach vanuit de gemeente, maar ook dagbesteding of vrijwilligerswerk is een optie. Er zijn verschillende aanbieders voor dagbesteding in de omgeving. Mocht de stap om extern dagbesteding te volgen nog te groot zijn, dan kunnen mensen starten met dagbesteding op de eigen locatie. Locatie Het Kodal leent zich bij uitstek voor het ontwikkelen van (buiten)activiteiten. Werkzaamheden op het gebied van houtbewerking, buitenwerk/groenvoorziening en een groentetuin inclusief kasteelt. Ook voor externe deelnemers uit de Regio Noord Veluwe is het mogelijk om bij ons dagbesteding te volgen.

Gezonde leefstijl                                                                                                              

Bij het formuleren van je persoonlijke doelen wordt ook expliciet gekeken naar een gezonde leefstijl. We vinden het erg belangrijk dat er aandacht, zorg en ondersteuning is voor gezonde en verantwoorde voeding, kook activiteiten en voldoende beweging.

We hebben een goed ingerichte sportkamer met alle benodigde apparatuur. Deze is de hele week beschikbaar. Op donderdag middag kun je samen met onze sportinstructeur op verantwoorde wijze werken aan je gezondheid.

Voor de boodschappen en het koken kun je de nodige ondersteuning van je Woonbegeleider krijgen. Gezamenlijk een gezonde maaltijd nuttigen behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Wat verwachten wij van jou?                                                                                        

Gedurende de looptijd van jouw beschikking bieden wij jou de ondersteuning op weg naar meer zelfstandigheid. Je mag van ons verwachten dat wij ons 100% inzetten en wij verwachten daarbij van jou dat je;

-        Open staat voor begeleiding

-        Een actieve rol inneemt bij het werken aan je herstel

-        Bereid bent om kennis te maken en te werken met onze methodieken zoals bijv. 

         het Zorgleefplan, de evaluatie en het Woonportfolio.

Zo ontstaat er een goede samenwerking om het beste resultaat te halen uit het begeleidingstraject.

Meer weten?

Wil je meer weten over locatie Het Kodal, of een van onze andere locaties, bel dan onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling, tel. (0317) 398 800. Wij helpen je graag verder! 

Aanmelden?

Als jij je wil aanmelden voor locatie Het Kodal, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.

 • Aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij GGD Noord en Oost Gelderland. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier CT (pdf) https://www.ggdnog.nl/thema-s-publiek/item/maatschappelijke-zorg/beschermd-wonen Adres GGD Noord- en Oost-Gelderland. Postbus 3,  7000 AA ZUTPHEN.
 • Tegelijkertijd kan aanmelding worden gedaan bij Woonzorgnet via onze website.
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • Wanneer er al een beschikking is vanuit een andere gemeente of een oude CIZ indicatie, verliest men het overgangsrecht en zal er door de GGD een nieuwe beoordeling uitgevoerd worden. 
 • Wanneer de beschikking aan Woonzorgnet wordt toegekend sturen wij een aanmeldpakket.
 • Woonzorgnet beoordeelt de aanmelding op geschiktheid en de mogelijkheid tot plaatsing. 
 • Bij verwachte geschiktheid word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Ook kun je contact opnemen met de Gemeente voor deze locatie. Dat is Centrale Toegang GGD - Noord - Oost- Gelderland locatie Harderwijk. T 088 - 4433127 of E centraletoegang@ggdnog.nl

Werk aan de Winkel Nunspeet
In Nunspeet kun je per 1 maart 2022 ook terecht bij Werk aan de Winkel, ontmoetingsplek voor participatie & herstel. Voel je welkom voor een kop koffie en een praatje!

Eigenschappen

 • 25 zelfstandige studio's
 • Bosrijke omgeving
 • Centrum op loopafstand
 • Fietsenwerkplaats
 • Houtbewerkingswerkplaats
 • Kassen

 

 

Download brochure