We kunnen het niet vóór je doen, maar we helpen je graag op weg.

 

WERK AAN DE WINKEL, ontmoetingsplek VOOR PARTICIPATIE & HERSTEL


Werk aan de winkel is een ontmoetingsplek voor participatie en herstel en een fijne werkplek met lekkere koffie. Het is een plek voor en door de (kwetsbare) inwoners van de gemeente Renkum, Rheden en Silvolde. 

Bekijk hier de brochure van Werk aan de Winkel
 
Zijn er vragen op het gebied van wonen, werken, financiën, zingeving, participatie, samenleven, eenzaamheid, stigma en herstel? Werk aan de winkel wil graag de kennis van de zorg en van het lokale netwerk delen om mensen verder op weg te helpen.
Inwoners van de gemeente Renkum en Rheden kunnen bij Werk aan de winkel bij onderstaande medewerkers van Woonzorgnet terecht voor informatie en/of ondersteuning:

Participatie- en werkcoach
De participatie- en werkcoach is beschikbaar voor informatie, coaching en alle vragen rondom werk en arbeidsparticipatie. Samen met de coach kan er via een duidelijk omschreven traject aan de weg naar betaald werk of naar andere vormen van maatschappelijke participatie worden gewerkt.
 
Arbeidsparticipatie kan ook starten met een opleiding, cursus, met werkervaring via dagbesteding, vrijwilligerswerk of door eerst stappen te zetten richting participatie via aanbieders van sociale activiteiten. Ook hier kan Werk aan de Winkel bij ondersteunen.
 
Ervaringsdeskundige
De ervaringsdeskundige staat open voor uiteenlopende vragen en verhalen over het leven. De ervaringsdeskundige luistert en kan handvaten geven om de regie over het leven terug te pakken. Ook organiseert de ervaringsdeskundige bijeenkomsten op het gebied van herstel en zelfhulpgroepen.
 
Persoonlijk Begeleider / Woonbegeleider
Bij Werk aan de Winkel is een begeleider aanwezig waarmee  hulpvragen besproken kunnen worden. De begeleider kan helpen om verdere stappen te ondernemen om passende ondersteuning te ontvangen. Een woonbegeleider kan  bijvoorbeeld thuis ondersteunen bij praktische zaken en een luisterend oor bieden. Deze begeleider kan van Woonzorgnet zijn of van een andere passende organisatie. Hierbij wordt samengewerkt met de consulenten van het sociaal team van de gemeente Renkum aangezien hiervoor een passende indicatie door de gemeente afgegeven dient te worden.
 
Budgetcoach
De budgetcoach kan ondersteunen bij financiële vragen en de weg wijzen en tips geven om grip te krijgen op financiële situaties.

Welkom
Wil je informatie voor jezelf? Heb je iemand in je naaste omgeving waarvan je ziet dat hij/zij problemen heeft maar vraagt diegene niet zelf om hulp? Heb je vragen? Je bent van harte welkom om bij ons binnen te stappen.

Inwoners die al in zorg zijn bij Woonzorgnet komen ook bij Werk aan de winkel over de vloer om elkaar of een begeleider te zien.

CONTACT LOCATIE Renkum

Werk aan de Winkel
Groeneweg 12
6871 DD Renkum
Tel 0317 785989
werkaandewinkel@woonzorgnet.nl

Openingstijden locatie Renkum:
Maandag t/m vrijdag 12.00 uur- 15.00 uur
Buiten de reguliere openingstijden geopend op afspraak.

Contact locatie Silvolde

Werk aan de Winkel
Reeënstraat 20a
7064 EA Silvolde
Tel 06 42239115
werkaandewinkelsilvolde@woonzorgnet.nl

Openingstijden locatie in de Lichtenberg:
Ma-di-do 08.30 uur - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 uur - 13.00 uur
Buurtrestaurant elke maandag donderdag open om 17.00 uur.
Buiten openingstijden ook op afspraak geopend.

CONTACT LOCATIE Nunspeet

Werk aan de Winkel
Stationsplein 30
8071 CL, Nunspeet
Tel 06 38070710
werkaandewinkelnunspeet@woonzorgnet.nl

Openingstijden locatie Nunspeet:
Maandag t/m vrijdag van 09.30 uur – 14.00 uur 

Contact locatie Rheden 

Werk aan de Winkel
Oranjeweg 11
6991 WG Rheden
Tel 06 34 11 33 29
werkaandewinkelrheden@woonzorgnet.nl

Openingstijden locatie Rheden:
Maandag t/m vrijdag 10.00 uur- 16.00 uur

Bekijk hier de opening van Werk aan de Winkel locatie Rheden, door de makers van het Woonzorgnet journaal


Huismeester van Werk aan de Winkel en bewoner van Woonzorgnet Thalien maakte een mooie compilatie van verbouwing tot en met opening.

Eigenschappen

Download brochure