Herstelpil Arnhem LR

Herstel mag leuk zijn!

11-11-2021


De hele maand november wordt bij Woonzorgnet extra aandacht besteed aan het thema herstel. Voor medewerkers en ervaringsdeskundigen organiseerde Sacha van Geel, coördinator ervaringsdeskundigheid, een expertisemiddag over herstel. Ook verschillende locaties hebben activiteiten gepland en het team ervaringsdeskundigen bedacht een leuke pop-up actie: het uitdelen van de ‘herstelpil’. 

Woonzorgnetters Mirjam (Trajectbegeleider) en Hanneke (Ervaringsdeskundige) gingen samen op pad om de herstelpillen uit te delen aan alle cliënten en medewerkers. Op alle locaties deelden zij potjes gevuld met M&M’s uit, inclusief bijsluiter. In de bijlsluiter werden de ‘bijwerkingen’ van de verschillende kleuren toegelicht.

Sacha: “Herstel mag leuk zijn! We hopen met verschillende activiteiten het gesprek op gang te brengen en met een knipoog eens op een andere manier naar het herstelproces te kijken. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld d.m.v. trainingen, intervisie, of met een leuke actie. Binnen het team ervaringsdeskundigen ontstond het idee voor het uitdelen van de herstelpil. Op deze manier nodigen we uit om op creatieve manieren bezig te zijn met herstel en zo tot nieuwe inzichten te komen. Deze creativiteit draagt ook bij om onze ondersteuning en dienstverlening verder te verbeteren.” En het heeft gewerkt want de reacties waren heel positief, zowel bij medewerkers als cliënten!

Bewoner Mike: “Ik vond het een leuke actie en het was nog lekker ook, bij een kopje koffie. Heb gekozen voor de blauwe pil: zingeving en inspiratie. Past mooi bij de komende Kerst.”

Mschuurman Herstelpil

Herstelpil CD LR

terug naar overzicht