Repair Cafe

Repair Cafe Het Kodal geopent!

19-05-2014


Repair Café

In Nunspeet is een geweldig initiatief ontwikkeld. Er is een Repair Café tot stand gekomen! Op 3 verschillende locaties worden verschillende artikelen, kosteloos gerepareerd. En 1 van die 3 locaties is onze eigen Woonzorgnet locatie Het Kodal. We hebben een prachtige ruimte ingericht en dat is nu een volwaardige, professionele werkplaats waar Computers en rand apparatuur gemaakt kunnen worden. Ook kunnen onze mensen zorgen voor een gedegen (her) installatie van computers.

Naast het concreet repareren en installeren van de hardware is het leggen en onderhouden van contacten zeker ook van groot belang. Weer onder de mensen komen en nieuwe ervaringen opdoen is een mooi, bijkomend leerdoel.

Het initiatief voor een repair café is ontstaan vanuit de vrijwilligerscentrale in Nunspeet. Vandaar uit zijn een aantal partijen benadert om hierin te participeren. De kwekerij Toninkhof Uit Hulshorst, Dag Activiteitencentrum de Stee uit Nunspeet, de kringloopwinkel, Woonzorgnet locatie Het Kodal en nog een aantal partijen nemen deel in dit initiatief.

De gedachte achter een Repair Café is natuurlijk ook dat mensen elkaar ontmoeten en dat samen iets ondernomen wordt. Ontmoeten, welkom heten, begeleiden en aandacht geven aan mensen is iets wat erg belangrijk is. Een van onze bewoners heeft de taak en verantwoordelijkheid op zich genomen om dat allemaal in goede banen te leiden. 

Repair Café Nunspeet, Woonzorgnet locatie Het Kodal.                     Iedere dinsdag en donderdag geopend van 09.00 – 12.00 uur. Bereikbaar op tel. 06 59354762.

Check voor meer nuttige info; www.repaircafe.nl   

terug naar overzicht