NLdoet 2015

NL-Doet Woonzorgnet Renkum geslaagd!

01-04-2015


Met volle overtuiging en met een flinke dosis energie staken vrijwilligers vrijdag een spade in de grond in de tuin van Woonzorgnet locaties De Keijenberg en Redichem. De activiteiten maakten deel uit van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Zo zijn er de afgelopen tien jaar maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

De bewoners van Woonzorgnet aan de Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum waren blij met de hulp. Op vrijdag stonden er vier klussen op de agenda: realiseren van een bloemenweide, een geitenklimplatform, moestuinieren, en de kelder ombouwen tot muziekkelder.

Medewerker dagactiviteiten Eddy Lammers, hij weet ook heel van tuinen en bosbouw, kijkt tevreden hoe er met volle overgave gewerkt wordt aan het 'geitenklimplatform'. Terwijl de geiten zelf het timmerwerk nieuwsgierig aanschouwen, wordt er driftig aan de stellage getimmerd. ,,Eigenlijk maken deze klussen deel uit van ons al langer lopend project maatschappelijke activering 'De Kiepen van Beels', waarmee we stap voor stap het park en de tuin opknappen om het ook toegankelijk te maken voor bezoekers."

Spitten wat later de bloemenweide moet worden, is Renkummer Meneer Putter, druk aan het spitten. ,,Ik fiets hier vaak langs en vind het een mooie plek. Daarom heb ik een dag vrij genomen en me opgegeven om ook wat bij te dragen. Het is leuk om wat voor anderen te doen. Verder vind ik het gewoon lekker buiten bezig te zijn." Even verderop zijn twee dames bezig met plantjes. Johan krijgt vast eer van zijn werk als later hier de bloemenweide tot wasdom zal komen.

Een andere uitdaging zit verscholen onder de grond. In de kelder van het historische landhuis is Frans Hupjé uit Renkum bezig om de muren van een kelderruimte te witten. ,,Ze willen hier een muziekkelder realiseren, daarom zijn we eerst de muren aan het voorbewerken." Frans zet zich vaker in voor NLdoet. ,,Als ik zie wat ik leuk vind, geef ik me op. Zo ben ik ook al eens actief geweest bij 's Koonings Jaght in Arnhem. Het idee van NLdoet is prima. Het is gezellig om te doen en je doet iets nuttigs. Dat geeft een voldaan gevoel."

Woonzorgnet bedankt alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen!

terug naar overzicht