E-herstel pilot

Pilot E-herstel officieel van start

07-05-2015


Pilot E-herstel  van start

De pilot  e-herstel  is officieel begonnen! 

Doel van e-herstel is het bevorderen van het herstelproces van bewoners door het gebruik van digitale technologie. Bewoners kunnen straks in hun eigen tijd en op hun eigen plek onafhankelijk van begeleiding werken aan herstel. Daarnaast moet met het gebruik van e-herstel de rol van de begeleiding versterkt worden, waardoor de kwaliteit van het begeleidingscontact toeneemt, een efficientere inzet mogelijk wordt en de resultaten van de ondersteuning toenemen.

Op 24 maart kwam Jorien van Vliet, trainster bij Minddistrict, om de begeleiders van de locaties van Muijlwijk, Redichem en de Keijenberg die meedoen met de pilot, te leren hoe te werken met de modules e-herstel.

In eerste instantie natuurlijk nog in een testomgeving, maar na deze dag zijn alle begeleiders in staat om bewoners aan te melden in de echte omgeving en hen te ondersteunen bij het doorlopen van de modules.

Naast deze trainingsdag gaan alle begeleiders zelf ook aan de slag met e-learning.  De e-learning is een verplicht onderdeel van de Minddistrict training. Er moeten 3 basismodules  gevolgd worden als voorbereiding op de terugkomdag:

o             Introductie seamless behandelen

o             Opstarten van een seamless behandeling

o             Online communicatie

Iedereen was enthousiast over zowel de training als de methodiek van e-herstel en vol goede moed om te starten!!

terug naar overzicht