Watermeloen Cocktail Alcoholvrij

Recept: zomerse watermeloen cocktail

05-08-2020


Ben je toe aan een heerlijke verfrissing in de zomer? Maak dan zelf een watermeloen cocktail! Het is heel makkelijk, gezond en ook nog eens erg lekker. Marceau is Woonbegeleider bij Woonzorgnet in Nijmegen. Het recept kwam hij jaren geleden al tegen. "Na wat uitproberen en een kleine aanpassing hier en daar is het een recept geworden wat ik graag met iedereen wil delen!". 

Om deze verfrissende, alcoholvrije watermeloen cocktail te maken heb je het volgende nodig: 

Ingrediënten: 

 • 1 watermeloen
 • vruchtensiroop (bijvoorbeeld aardbei-framboos)
 • 0,75 liter water (met prik)
 • 10 takjes munt
 • een grote kan of kom
 • blender of staafmixer

Zo maak je de cocktail:

 1. Snijd de bovenkant van de watermeloen.
 2. Lepel de meloen uit en mix in de blender totdat je sap hebt. Heb je een staafmixer? Dan kun je ook de staafmixer in de meloen stoppen en mixen totdat je sap hebt.
 3. Giet het sap uit de meloen in een grote kan of kom.
 4. Voeg een flinke scheut siroop toe, zoveel siroop als je met 1 liter water zou mengen.
 5. Doe je er het water met prik en de takjes munt bij en...genieten maar!. 

Met dit recept haal je uit 1 watermeloen en het water wel 2,5 liter sap voor de cocktail. Je kunt het sap in de watermeloen serveren, of in een mooi glas. Wil je de ultieme verfrissing? Laat de cocktail een nachtje in de koelkast staan. Dan is de cocktail niet alleen ijskoud, maar proef je de frisse smaak van de munt ook nog een stuk beter. Voor de heetste dag doe je er nog wat ijsblokjes bij en je bent klaar voor de warme zomerdagen. "Ideaal om te delen, want sharing is caring.", vindt Marceau. En daar zijn wij het helemaal mee eens!  

terug naar overzicht