Project unleah nog 4 wkn te gaan

Nog 4 weken te gaan: Recordpoging Project Unleash!

02-10-2014


Project Unleash; Over 4 weken is het zover! Initiatiefnemer en bedenker van dit bijzonder uitdagende project is Robbert-Jan van Heeckeren. Als oud-topsporter en recordhouder in de bodybuilding zijn termen als “sport en uitdaging” hem op het lijf geschreven. Als Woonbegeleider bij Woonzorgnet wilde hij zijn ervaring, gedrevenheid en kennis hiervan inzetten om zo een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl van bewoners. En met succes! Wat begon als een kleine fitnessgroep is uitgegroeid tot een aantal fanatieke sporters die op 31 oktober 2014 de uitdaging aangaan en een recordpoging op de kaart willen zetten: in 24 uur, in 3 verschillende landen , 1 uur trainen op topniveau!!!

De deelnemende sporters zijn hiervoor al maanden iedere vrijdag aan het trainen. Daarnaast kunnen zij, naar eigen behoeften, nog extra trainen om op 31 oktober klaar te zijn voor deze enorme uitdaging! De trainingen hebben een vast karakter en bestaan uit: cardio-, kracht- en rek/strek oefeningen. Ook teambuilding is een belangrijk onderdeel.

De sporters zullen in Renkum starten met de eerste training. Vervolgens gaan zij met 2 busjes richting Düsseldorf in Duitsland, waar de tweede training op het programma staat. Tot slot reizen zij af richting Genk België waar zij de laatste training zullen moeten afronden. In totaal leggen zij ruim 500 km af! Alle sporters hebben een psychiatrische achtergrond, waarbij je in eerste instantie niet zou denken aan zo’n challenge! Je kunt je voorstellen dat de geestelijke weerbaarheid, spierkracht, doorzettings- en uithoudingsvermogen enorm op de proef zullen worden gesteld. Door te trainen is bij de deelnemers het besef gekomen dat zij iets heel bijzonders kunnen gaan neerzetten. Zowel individueel als in groepsverband.

Vrijdag 31 oktober zal om 9.00 uur het startschot worden gegeven door de Wethouder van de Gemeente Renkum mevrouw Hermine van den Berg – Van Zijl ( Gezondheidszorg & WMO) . Na het eerste trainingsuur zal zij tevens het officiële logboek tekenen.

“Geweldig dat het team van Robbert-Jan laat zien wat je met sport kunt uitdragen. Sport is meer dan het verbeteren van je gezondheid: sport verbindt. Ook deze mensen hebben elkaar door sport gevonden en met elkaar hebben zij de basis gelegd voor deze unieke recordpoging. Ik ben dan ook vereerd dat ik op 31 oktober het ‘startschot’ mag geven en dat ik de sporters in november op ons gemeentehuis mag ontvangen.” Wethouder Hermine Van den Berg – van Zijl Gemeente Renkum.

Project Unleash zal voor alle deelnemers een evenement worden om nooit te vergeten. Een bijzonder project voor bewoners, instellingen en professionals die aan de sport en/of psychiatrie verbonden zijn!

Volg onze sporters op 31 oktober via onze Facebookpagina “Woonzorgnet jezelf zijn”!

 

 

 

terug naar overzicht