balkon scene

Toneelgroep “Empathische jongens” op landgoed De Keijenberg Woonzorgnet

10-07-2014


Afgelopen twee weekenden was Landgoed De Keijenberg van Woonzorgnet het toneel voor de voorstelling “Appels, boter, suiker en echte liefde” van toneelgroep Emphatsiche Jongens.

 

Het verhaal: Appels, boter, suiker en echte liefde..

De empathische jongens speelden op 27, 28 en 29 juni en 4, 5 en 6 juli 2014 een modern sprookje gebaseerd op ware feiten. In het Huis De Keijenberg is de koetsier anno 1900 verliefd op het linnenmeisje. Hij is aan de drank maar droomt van een gezamenlijke toekomst. Jonkheer Wilhelmus van Schimmelpenninck en zijn terreinknecht Simon raken er van overtuigd dat de oplossing buiten op het landgoed is te vinden. Samen met het publiek startte hiermee een zoektocht te voet naar de ware liefde. Het begon met het linnen meisje op het balkon van de villa. Vervolgens liep men een 1,5 uur durende route door het bos, waarbij meerdere keren werd gestopt voor het volgende onderdeel van het toneelstuk. Het slot werd wederom gespeeld bij ons “balkonnetje”. Leuk feitje is dat een van de toneelspelers het achterkleinkind is van het “echte” linnenmeisje dat hier destijds in de witte villa heeft gewerkt.

 

Samenwerking Woonzorgnet

Aan Woonzorgnet Centrale Diensten  is gevraagd of zij een gedeelte van het terrein beschikbaar willen stellen voor dit toneelstuk. In de organisatie hebben zij verder een kleine rol vervuld op facilitair gebied. Een grotere rol was weggelegd voor een aantal bewoners van locaties Redichem en De Keijenberg. Zij hebben deze dagen namelijk in het totaal 20 (!) appeltaarten gebakken die aan het eind van het toneelstuk werden uitgedeeld aan de bezoekers.

 

De reacties waren zeer positief!

terug naar overzicht