Gebouw

Woonzorgnet opent ‘Werk aan de Winkel’ voor kwetsbare inwoners van Renkum

15-03-2019


 

GQ9A3037

Op woensdag 13 maart opende Woonzorgnet ‘Werk aan de Winkel’ in het centrum van Renkum.De openingshandeling werd gedaan door een cliënt van Woonzorgnet samen met Wethouder Rolink. Het pand aan de Dorpsstraat is een laagdrempelige plek waar kwetsbare inwoners van Renkum kunnen binnenlopen. Zij kunnen hier terecht met vragen op het gebied van wonen, werken, financiën, zingeving, participatie, samenleven, eenzaamheid, stigma en herstel.

Kennis delen

 

Woonzorgnet deelt op deze centrale plek de kennis van de zorg en van het lokale netwerk om mensen op weg te helpen. “We merken dat het voor veel mensen lastig is de juiste hulp te vinden. Wij hebben veel ervaring in deze omgeving en delen graag onze kennis.” zegt Mayke Willemsen, coordinator bij Werk aan de Winkel. “We zijn geopend voor alle kwetsbare inwoners van Renkum en ook onze eigen cliënten komen hier. Ze krijgen begeleiding bij hen thuis, maar dit kan nu ook bij Werk aan de Winkel. Het is net een stapje ‘zelfstandiger’ als je naar ons toe komt in plaats van de begeleiding naar jou.”

 

Mensen die je verder helpen

Op de locatie zijn gedurende de week verschillende medewerkers van Woonzorgnet aanwezig. Zo is er een participatie- en werkcoach, een budgetcoach, een (woon)begeleider en een ervaringsdeskundige. Woonzorgnet ziet al jaren de meerwaarde van ervaringsdeskundigen. Een ervaringsdeskundige weet wat iemand met een psychische kwetsbaarheid meemaankt en kan vanuit ervaring tips geven en meeleven. Bij Werk aan de Winkel is Casper van Hattem ervaringsdeskundige. Naast het bieden van een luisterend oor organiseert hij bijeenkomsten op het gebied van herstel en zelfhulpgroepen. “Het is fijn om mijn ervaringen te delen en te zien dat daardoor iemand anders weer een stap zet richting herstel”, aldus Casper.

 

Welkom

Werk aan de Winkel is doordeweeks geopend van 10 uur tot 15 uur en buiten deze openingstijden op afspraak. Wil je informatie voor jezelf? Heb je iemand in je naaste omgeving waarvan je ziet dat hij/zij problemen heeft maar vraagt diegene niet zelf om hulp? Heb je vragen? Je bent van harte welkom om binnen te stappen. De koffie staat klaar. Inwoners die al in zorg zijn bij Woonzorgnet komen ook bij Werk aan de winkel over de vloer om elkaar of een begeleider te zien.

Lees hier meer over Werk aan de Winkel

Werk aan de Winkel
Dorpsstraat 9a
6871 AA Renkum
werkaandewinkel@woonzorgnet.nl
Tel: 0317 785989

terug naar overzicht