logo wzn

Woonzorgnet doet mee aan energiebenchmark Intrakoop

12-10-2015


Binnen Woonzorgnet is milieu een terugkerend thema en willen we graag ons steentje bijdragen aan een gezond leefklimaat voor ons allen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze bewoners zich bewust zijn van het energieverbruik. Wanneer ze uitstromen en op zichzelf gaan wonen moeten zij immers zelf de energiekosten betalen. Om met energiebewustwording en -besparing aan de slag te gaan, is inzicht in het verbruik een eerste stap.
 
Al enige tijd waren wij binnen Woonzorgnet bezig met een nulmeting van ons energieverbruik. De facturen en eindafrekeningen waren echter niet voldoende en gaven ons niet de juiste informatie. Uiteindelijk hebben wij de vraag bij Intrakoop neergelegd. Toen bleek dat zij bezig waren met een benchmark voor de hele sector. Samen met Jesse Schrama hebben we de gegevens bekeken, aangevuld en de fouten eruit gehaald. Daarnaast hebben we bedacht wat we binnen Woonzorgnet graag wilden laten zien: welke grafieken geven de meeste informatie en spreken het meest tot de verbeelding. Al met al enorm tevreden over deze samenwerking met Intrakoop.

Door de energiebenchmark kunnen we nu per locatie zien wat het verbruik is en de diverse locaties goed met elkaar vergelijken. En wat blijkt, Woonzorgnet breed doen wij het al helemaal niet slecht. Op diverse locaties hebben wij dezelfde soort woningen en die kun je natuurlijk goed 1 op 1 vergelijken. De benchmark geeft ons dan een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met de betreffende bewoner om te kijken waar de afwijkingen vandaan komen.
 
De benchmark gebruiken wij als nulmeting en vanaf hier willen wij de inspanningen en projecten van de diverse locaties gaan volgen. We zijn nu al benieuwd naar de uitkomsten van volgend jaar!”
terug naar overzicht