Ikpasbattle Nieuwsbericht

Woonzorgnet doet mee met de IkPas Battle

01-12-2020


2021 gaat bijna beginnen. Heb jij al goede voornemens gemaakt? Wanneer ‘iets minder drinken’ bij je op komt, dan kan de IkPas Battle helpen je voornemen vol te houden. IkPas is een jaarlijks terugkerende actie waarbij wordt opgeroepen om je alcoholgebruik in januari 30 dagen op pauze te zetten. 

WAAROM HEET HET DE IKPAS BATTLE? 

​​​​​​​De IkPas Battle is een Nijmeegs initiatief die de ‘battle’ aangaat met Tilburg. Met zoveel mogelijk mensen uit Nijmegen en omstreken gaan we in januari 30 dagen het alcoholgebruik op pauze zetten. Namens Woonzorgnet ondersteunen we Nijmegen. 

initiatief past binnen het beleid van woonzorgnet 

Directeur Bas Steenbergen houdt wel van een wijntje op zijn tijd. “Een paar weken geleden werd ik door Stefanie van Iriszorg uitgedaagd om mee te doen aan de IkPas Battle. Ik besloot om me in te schrijven en bedacht me dat dit initiatief prachtig binnen het beleid van Woonzorgnet past. De voordelen worden hieronder uitgebreid genoemd, dat is de moeite van het proberen zeker waard, toch? Het zou fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen met mij meedoen.”

Samen sterk: schrijf je in en krijg ondersteuning vanuit IkPas ​​​​​​​
Ga het ervaren en doe mee! Wanneer je je inschrijft telt jouw deelname mee in de Battle en krijg je ondersteuning vanuit IkPas. 

Meld je hier aan en help Woonzorgnet! Inschrijven kan tot 1 januari 2021.

Ikpas Battle RGB

10 REDENEN WAAROM JE MEE ZOU MOETEN DOEN! 

Je alcoholgebruik 30 dagen op pauze zetten heeft vele voordelen. Of je nu een matige, regelmatige of overmatige drinker bent. Op de korte en lange termijn. Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg, doet al jaren onderzoek naar de effecten van niet-drinken onder de deelnemers van IkPas. De cijfers liegen er niet om:

1. Bewustwording van alcoholgebruik 
Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiest bewuster óf, wannéér en hoevéél ze willen drinken. 

2. Minder alcohol drinken 
Door mee te doen aan de Battle drink je ook na de pauzeperiode structureel minder. Zes maanden na IkPas dronken deelnemers gemiddeld ruim 30% minder dan voor de pauzeperiode. 

3. Beter slapen 
Door tijdelijk geen alcohol te drinken slaap je beter. 55% van de deelnemers kan dat beamen. 

4. Lichamelijk fitter voelen 
Door geen alcohol te drinken, voel je je fitter. Dit wordt door 62% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakten bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij hardlopen.  

5. Mentaal fitter voelen 
Ook mentaal heb je profijt van geen alcohol drinken. 63% van de deelnemers ervaart dit. 

6. Beter ’nee’ kunnen zeggen 
Geen alcohol drinken is ook wennen voor je omgeving. 64% kan na afloop van de pauzeperiode beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Daarvoor hoeven ze niet perse de BOB te zijn! 

7. Goed voorbeeld voor jongeren 
Met een pauzeperiode stel je een voorbeeld aan jongeren, bleek uit onderzoek. 50% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. 

8. Doorbreken van gewoontegedrag 
Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel gewoontes te hebben kunnen doorbreken.

9. Afvallen 
32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt. Voor menig deelnemer een belangrijke reden om ook na IkPas minder alcohol te drinken. 

10. Geld besparen 
Door geen alcohol te kopen, bespaart 55% van de deelnemers geld. En daar kun je weer andere leuke dingen van doen. 

terug naar overzicht