Screenshot Wzn Journaal Wethouder Opening Wadw Rheden Uitsnede Site

Woonzorgnet opent tweede Werk aan de Winkel locatie in Rheden

07-09-2020


Werk Aan De Winkel Logo Breed

Op maandag 7 september 2020 opende Woonzorgnet de tweede ‘Werk aan de Winkel’ locatie in Rheden. In het bijzijn van de bewoners van Woonzorgnet locatie Rheden, omwonenden, collega's en genodigden verzorgde Wethouder Gea Hofstede met enthousiasme (én op 1,5-meter afstand) het officiële gedeelte. 

Nelleke Vos is Teamleider van Woonzorgnet locatie Rheden en vertelt: "De opening konden we in verband met de corona-maatregelen helaas niet zo groot vieren als we in gedachten hadden, maar is het toch gelukt om er een feestelijke dag van te maken." Voorafgaand aan de opening hebben bewoners en collega's van Woonzorgnet wekenlang hard geklust om er een fijne en toegankelijke ontmoetingsplek van te maken. 

Ontmoetingsplek voor participatie en herstel
“Werk aan de Winkel is de uitvalsbasis voor ambulant werken, dagbesteding en activerend werk.” vervolgt Nelleke. “Inwoners die al ondersteuning krijgen van Woonzorgnet komen hier over de vloer om elkaar of een begeleider te zien. Ook zoeken we de verbinding met de buurt. Een echte ontmoetingsplek dus, waar iedereen welkom is en waar we ondersteunen in en op zoek gaan naar manieren om mee te doen.”

Ervaringsdeskundigen bieden een echte meerwaarde
Werk aan de Winkel wordt gerund door een ervaringsdeskundige, begeleiders en cliënten van Woonzorgnet. Woonzorgnet ziet al jaren de meerwaarde van ervaringsdeskundigen. Een ervaringsdeskundige weet wat iemand met een psychische kwetsbaarheid meemaakt en kan vanuit ervaring tips geven en meeleven. Voor de loctie in Reden is dat Maaike Metselaar.

Het eerste initiatief is een feit
Samen met FACT-Oost Arnhem slaan we de handen ineen en zijn een samenwerking aangegaan ‘in de wijk’. Het FACT team is onderdeel van ProPersona. Zij houden een wekelijks inloopspreekuur op de Werk aan de Winkel locatie, voor haar cliënten in Rheden.

Welkom
Werk aan de Winkel Rheden is doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en buiten deze openingstijden op afspraak. Wil je informatie voor jezelf? Heb je iemand in je naaste omgeving waarvan je ziet dat hij/zij problemen heeft maar vraagt diegene niet zelf om hulp? Heb je vragen? Je bent van harte welkom om binnen te stappen. De koffie staat klaar. 

Lees hier meer over Werk aan de Winkel

Contactgegevens Werk aan de Winkel locatie Rheden 
Werk aan de Winkel
Oranjeweg 11
6991 WG Rheden
n.vos@woonzorgnet.nl
Tel: 06-22184700 

'Team Woonzorgnet Journaal' was uiteraard aanwezig bij de opening en legde verslag van de feestelijke dag. Het Woonzorgnet journaal is een initiatief voor en door bewoners en medewerkers van Woonzorgnet.

Huismeester van Werk aan de Winkel en bewoner van Woonzorgnet Thalien maakte een mooie compilatie van de verbouwing tot en met opening.

terug naar overzicht