Zorg in Beweging gemeente Renkum

02-04-2015


Zorg in Beweging (ZiB) gaat beginnen aan de (voorlopig) laatste ronde.

Op 1 april start ZiB met de voorlopig “laatste ronde”. Wekelijks kan iedereen op woensdagmiddag meedoen met bewegen/sporten. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar mensen in kwetsbare situaties. Op het sportpark van sv Wodanseck zijn er tal van activiteiten!

Zorg in Beweging, afgekort ZiB, is een zogenaamd sportimpuls project. Met sv Wodanseck als trekker hebben 10 organisaties, waaronder Woonzorgnet, gezamenlijk deze aanvraag gedaan en zijn zij nu 1 ½ jaar actief. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar mensen in kwetsbare situaties in Wolfheze, maar ook elders in de gemeente Renkum. De uitvoering wordt gedaan door AVS (Alles Voor Sport) samen met stagaires vanuit verschillende opleidingen. Andere samenwerkingspartners zijn o.a. zorginstellingen, ROC A12, Gelderse Sport Federatie, Uniek Sporten en de gemeente Renkum.  

In de 1 ½ jaar dat nu samengewerkt wordt zijn verrassende resultaten bereikt. In zowel de provincie Gelderland als ook landelijk wordt dit project als een goed voorbeeld gezien en past een dergelijk initiatief erg goed bij de “open club” gedachte die vanuit koepelorganisaties gestimuleerd worden.

De gezamenlijke organisaties willen na de projectfase verder door gaan. Er wordt nu hard gewerkt om te onderzoeken hoe dit financieel geborgd kan worden. In een latere Wolfskreet hopen we wat te kunnen melden over het vervolg.

Wilt u ook mee doen op de woensdagmiddag? Lijkt het u leuk om op een andere manier een bijdrage te leveren binnen dit mooie project? Wilt u graag meer weten over ZiB?  Neem dan contact op met Bert van Putten, vanputtenbert@gmail.com of 06-13194494

Ook kunt u ZiB volgen op twitter (ZiBwolfheze) of Facebook (Facebook.com/wodanseck)

terug naar overzicht