Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz

  1. Home
  2. Actueel
  3. Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz

Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is ongeveer een derde van de psychiatrische instellingen onherstelbaar beschadigd.

Als gevolg daarvan zijn grote aantallen patiënten geëvacueerd naar instellingen elders in het land. Die instellingen kampen daardoor o.a. met overbevolking, voedseltekorten en gebrek aan medicijnen. De energieschaarste verergert de situatie in de resterende psychiatrische klinieken. De elektriciteitsvoorziening is instabiel en beperkt tot een paar uur per dag, waardoor mensen urenlang in de duisternis zitten.

Het Global Initiative on Psychiatry (GIP) organiseert en ondersteunt een scala aan initiatieven om de nood enigszins te verlichten. Een van de initiatieven is de aanschaf van hoofdlampen. De meest geschikte lampen hebben een brede lichtband op het voorhoofd en kosten € 22,50. Met zo'n hoofdlamp kunnen medewerkers in de avond en nacht hun werk op de afdelingen blijven doen.

Woonzorgnet steunt dit initiatief van GIP met een donatie van 25 lampen. Ook jij kunt de Oekraïense ggz-instellingen helpen door € 22,50 of een veelvoud daarvan overmaken naar de Federation Global Initiative on Psychiatry: FGIP Hilversum. ING rekening NL46 INGB 0006 0707 13 o.v.v. Hoofdlampen

Ook interessant

Proefproject met zorgrobot Tessa
25.07

Proefproject met zorgrobot Tessa

NieuwsWoonzorgnet startte onlangs een proefproject met de zorgrobot Tessa. Zes exemplaren worden ingezet op vijf locaties. “De ervaringen tot nu zijn erg positief”, aldus Kim Bosch, manager Ontwikkeling en Innovatie.    

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers
13.07

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers

NieuwsWoonzorgnet is volop in ontwikkeling. En dat is duidelijk terug te zien op de nieuwe infographic. Dit fijne overzicht vertaalt het afgelopen jaar mooi in cijfers. We laten de infographic graag het woord doen, toch…