Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

  1. Home
  2. Actueel
  3. Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

Zorgorganisaties Philadelphia, GGz Centraal, Profila Zorggroep en Woonzorgnet werken intensiever samen op de Noord-Veluwe. Zo kunnen zij inwoners in deze regio nog beter voorzien van de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. De vier organisaties hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin staat hoe ze dit doen. “Zo maakt het niet uit bij welke organisatie iemand woont, je krijgt de zorg die je nodig hebt. Omdat we optimaal gebruik maken van elkaars expertise halen we het beste uit elkaar.” zegt directeur Zorg & Wonen Angelique van Betten van Philadelphia.

Aanleiding voor deze samenwerking is een nieuwe woonlocatie van Philadelphia aan de Elspeterweg in Nunspeet. Hier gaan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, en soms ook met psychische klachten, zoveel mogelijk zelfstandig wonen. GGz Centraal levert de specialistische kennis bij psychische klachten, Profila Zorggroep is gespecialiseerd in ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking en Woonzorgnet zorgt voor de expertise in verslavingszorg.

Eind dit jaar nemen de nieuwe bewoners hun intrek.

Ook interessant

Proefproject met zorgrobot Tessa
25.07

Proefproject met zorgrobot Tessa

NieuwsWoonzorgnet startte onlangs een proefproject met de zorgrobot Tessa. Zes exemplaren worden ingezet op vijf locaties. “De ervaringen tot nu zijn erg positief”, aldus Kim Bosch, manager Ontwikkeling en Innovatie.    

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers
13.07

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers

NieuwsWoonzorgnet is volop in ontwikkeling. En dat is duidelijk terug te zien op de nieuwe infographic. Dit fijne overzicht vertaalt het afgelopen jaar mooi in cijfers. We laten de infographic graag het woord doen, toch…