Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

  1. Home
  2. Actueel
  3. Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

Samen sterk: bouwen aan goede zorg in Noord-Veluwe

Zorgorganisaties Philadelphia, GGz Centraal, Profila Zorggroep en Woonzorgnet werken intensiever samen op de Noord-Veluwe. Zo kunnen zij inwoners in deze regio nog beter voorzien van de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. De vier organisaties hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin staat hoe ze dit doen. “Zo maakt het niet uit bij welke organisatie iemand woont, je krijgt de zorg die je nodig hebt. Omdat we optimaal gebruik maken van elkaars expertise halen we het beste uit elkaar.” zegt directeur Zorg & Wonen Angelique van Betten van Philadelphia.

Aanleiding voor deze samenwerking is een nieuwe woonlocatie van Philadelphia aan de Elspeterweg in Nunspeet. Hier gaan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, en soms ook met psychische klachten, zoveel mogelijk zelfstandig wonen. GGz Centraal levert de specialistische kennis bij psychische klachten, Profila Zorggroep is gespecialiseerd in ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking en Woonzorgnet zorgt voor de expertise in verslavingszorg.

Eind dit jaar nemen de nieuwe bewoners hun intrek.

Ook interessant

Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 
28.12

Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 

NieuwsOp 28 december 2022 fuseerde Zorggroep ’t Zicht met Woonzorgnet. Dit betekent dat Zorggroep ’t Zicht vanaf heden verder gaat onder de naam Woonzorgnet, onder leiding van directeur Hanne Derickx. Sinds december 2021 werkt Woonzorgnet…

Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz
23.12

Licht in de duisternis: Solidair met de Oekraïense ggz

NieuwsSinds het begin van de oorlog in Oekraïne is ongeveer een derde van de psychiatrische instellingen onherstelbaar beschadigd.