Nijmegen - Bloesem

Bloesem in Nijmegen

Beschermd wonen plus: begeleiding én behandeling

  1. Home
  2. Aanbod
  3. Regio's en locaties
  4. Nijmegen - Bloesem
  • Begeleiding én behandeling
  • 18 woonstudio's
  • 3 verdiepingen met elk een gezamenlijke woonkamer en keuken
  • 15 minuten fietsen van centrum
  • Bosrijke omgeving

Beschermd wonen plus

Beschermd wonen plus aan de rand van Nijmegen. Herstelondersteunende begeleiding van Woonzorgnet, met de nabijheid van het behandelteam van Pro Persona. Een uniek zorgconcept, waar Woonzorgnet intensief samenwerkt met Pro Persona. Het beste van beide werelden brengen we samen op locatie op het terrein van Pro Persona, in de bosrijke omgeving van Nijmegen en Groesbeek.  

Beschermd wonen plus

Locatie Bloesem biedt psychiatrische behandeling en herstel-ondersteunende begeleiding (beschermd wonen) onder één dak. Woonzorgnet en Pro Persona werken hier intensief samen. Hier realiseren we een veilige, herstel-bevorderende woonplek voor mensen voor wie zelfstandig wonen, of op een reguliere beschermd wonen locatie (nog) niet haalbaar is. Bloesem bestaat uit 3 verdiepingen met ieder 6 bewoners. Iedere verdieping heeft een eigen gezamenlijke woonkamer, keuken en gedeeld sanitair.

Begeleiding

Samen met het Woonzorgnet team en behandelaren van Pro Persona werk je op een persoonlijke manier aan jouw proces. De extra behandel- en begeleidingsmogelijkheden hebben de focus op stabiliseren, ontwikkelen en het voorkomen van achteruitgang of terugval/crisis. Ook ondersteunen en monitoren we milde somatische problematiek. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar het doorstromen naar een minder intensieve vorm van beschermd wonen.  

Omgeving Nijmegen

Nijmegen is een gezellige stad waar de cultuurliefhebber zijn hart op kan halen. Het ligt aan de Waal, waar je vele gezellige restaurantjes en terrasjes kunt vinden. Ook in de Ooijpolder en de bossen kun je heerlijk vertoeven. Verder biedt het centrum van Nijmegen naast de vele winkels nog een bibliotheek, theater, meerdere bioscopen en op maandag en zaterdag is er markt. 

Dagbesteding

Op de locatie bieden wij een passend aanbod van activiteiten. Ook in de omgeving zijn er mogelijkheden voor een zinvolle daginvulling.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Er is aandacht voor bewegen, stoppen met roken, activiteiten, voeding en ontspanning.

Voor wie

Bloesem biedt ruimte aan volwassenen die een ernstige psychiatrische aandoening met een chronische complexe zorgvraag hebben. Een plek wanneer beschermd wonen (nog) niet haalbaar is. Om in aanmerking te komen is een ggz-indicatie nodig.

Jolanda
Jolanda Frenk
Teamleider
Bel 0613303815
of mail Jolanda
Bloesem
met dagbesteding
Nijmeegsebaan 63,
6525 DX Nijmegen