Oss

Locatie Kloosterhuis

Beschermd wonen en ambulante ondersteuning in regio Oss

  • 50 zelfstandige kamers en woonstudio's
  • 6 Tiny houses
  • Gezamenlijke huiskamers
  • Gezamenlijke maaltijden
  • Grote kloostertuin
  • Creatieve dagbesteding

Oss

Het Kloosterhuis biedt beschermd wonen voor zo’n 50 bewoners. Samen met een team van begeleiders vormen de bewoners een leef- en werkgemeenschap, waarbij veiligheid, structuur en ruimte voor ieders eigenheid heel belangrijk zijn. 
In het voormalige Benedictinessenklooster zijn fijne lichte leefruimtes gemaakt. De sfeer van soberheid is daarbij bewaard gebleven; kenmerkend voor het klooster dat is gebouwd onder architectuur van de Bossche school. 

Beschermd Wonen

Elke bewoner heeft een eigen kamer of studio of tiny house. Er zijn gezamenlijke huiskamers, ruimtes voor creativiteit en hobby en uiteraard de voormalige kloosterkeuken waar gekookt wordt voor de gezamenlijke maaltijden. De kapel is in gebruik als yoga- en stilteruimte en wordt tevens benut als ruimte voor bijzondere samenkomsten (kapel en enkele royale vergaderruimtes ook beschikbaar voor groepen van buiten ’t Zicht).

Begeleiding

Samen met het Woonzorgnet team werk je op een persoonlijke manier aan jouw herstelproces.

Omgeving 

De grote en uitgestrekte kloostertuinen geven een gevoel van ruimte en vrijheid. Struinen door het bos, vissen in de bosvijver, werken in de grote moestuin of de ezels verzorgen…. Het kan allemaal bij het Kloosterhuis. Niet voor niks is het gebied aangewezen als ‘parel’ in de Landerij VanTosse; het 70 ha. grote natuurgebied in de regio Oss. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers van ’t Zicht werken aan duurzame herstructurering van deze tuinen. 

Ambulante ondersteuning in omgeving Oss

Bij ambulante ondersteuning heb je een zelfstandige woonruimte. Je maakt vanuit huis gebruik van de ondersteuning van Woonzorgnet. Wij werken met een vast team en komen bij je thuis. In de regio Oss bieden we ambulant begeleiding aan inwoners van de gemeente. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Krista, Teamleider amublant of lees hier meer over ambulante ondersteuning bij Woonzorgnet >

Voor wie

Deze locatie biedt ruimte aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking of persoonlijkheidsproblematiek. 

Dagbesteding 

Werken aan je toekomst: talenten ontdekken en bouwen aan een gezond en haalbaar (arbeids)perspectief. Je ervaart dat iets doen of iets maken, zelfvertrouwen brengt. In de veilige omgeving van de werkplaatsen is er acceptatie: je mag zijn wie je bent. Inclusief je plussen en je minnen.Jij bepaalt wat je gaat doen. Zo kan je het maximale uit jezelf halen. En gaat het een keer een dagje minder met je, geen punt. Je bent altijd welkom voor een bakje koffie of thee. Ook wanneer je niet bij ons woont.

  • Buiten werken: Onze moestuinen en kruidentuinen én de boerderijdieren (kippen, ezels, zwijntjes) vragen zorg en aandacht. Naar gelang het seizoen ben je aan het planten of inzaaien, schoffelen, snoeien, houthakken enzovoort. Je beweegt mee in het ritme van de natuur. Dat geeft rust en ruimte. Al doende leer je over biologisch boeren en tuinieren.
  • Keuken: Ondersteunen bij het koken
  • Atelier: houtbewerking, schilderen, boetseren
David
David Eskes
Teamleider
Bel 06-89970446
of mail David
Locatie Klooster
met dagbesteding
Benedictuslaan 7,
5343 NB Oss

Direct naar