Rheden - Haverweg

Haverweg in Rheden

Beschermd wonen en ambulante ondersteuning in regio Arnhem-Nijmegen.

 • 19 zelfstandige woonstudio's
 • Eigen badkamer, toilet, internet
 • Centrum op loopafstand
 • Vlakbij Velp en Arnhem
 • Tuin met terras
 • Kleine huisdieren toegestaan
 • Sportabonnementen

Studio's midden in een woonwijk in Rheden

Locatie Haverweg ligt in een gezellige woonwijk aan de rand van het centrum van Rheden, zorgregio Arnhem. De 10 aaneengeschakelde woningen zijn verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen. De woningen zijn zo ingedeeld, dat we kunnen voldoen aan de verschillende ondersteuningsbehoeftes.

Beschermd wonen

Kenmerkend voor locatie Haverweg is dat het midden in een woonwijk ligt en een tuin met terras heeft. Het centrum is op loopafstand. Beneden bevinden zich de keukens en de algemene ruimte waar men elkaar kan ontmoeten; bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, een spelletje te doen of op een andere manier de gezelligheid op te zoeken. Daarnaast is er ook rekening gehouden met bewoners die moeilijk ter been zijn, hiervoor zijn er 5 benedenwoningen. In de tuin zit je bij goed weer heerlijk buiten en kun je genieten van de mooie omgeving. 

Begeleiding

Samen met het Woonzorgnet team werk je op een persoonlijke manier aan jouw herstelproces. De begeleiding van locatie Haverweg richt zich vooral op herstel en participatie. Naast gezamenlijke groepsmomenten is de begeleiding individueel.

Omgeving Rheden                                                                                                                       

Rheden is een dorp, dichtbij Velp en Arnhem, dat beschikt over een treinstation. In het centrum zijn diverse winkels, een bank, een kapper en supermarkten. Verder heeft Rheden ook diverse sportclubs en er worden veel dorpsactiviteiten georganiseerd. Ook op recreatief gebied is alles bij de hand. Rheden ligt aan de IJssel waar men heerlijk langs kan wandelen en fietsen. Ook natuurgebied Veluwezoom en het prachtige recreatiegebied Rhederlaag, liggen op een steenworp afstand.

Ambulante ondersteuning in omgeving Arnhem-Nijmegen

Bij ambulante ondersteuning heb je een zelfstandige woonruimte. Je maakt vanuit huis gebruik van de ondersteuning van Woonzorgnet. Wij werken met een vast team en komen bij je thuis. In de regio Arnhem-Nijmegen bieden we ambulant begeleiding aan inwoners van de gemeentes Arnhem, Nijmegen, Rheden, Zevenaar, Doesburg, Renkum, Wageningen. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Teamleider Nelleke of lees hier meer over ambulante ondersteuning bij Woonzorgnet >

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Er is veel aandacht voor bewegen, stoppen met roken, activiteiten, voeding en ontspanning.

Voor wie?

Deze locatie biedt ruimte aan mensen met een (ernstige) psychiatrische aandoening. Om ondersteuning op maat te kunnen leveren, hebben wij de locatie opgesplitst in 3 groepen:

 1. Intensieve woonbegeleiding
  Er zijn 9 woonstudio’s beschikbaar voor mensen met een intensieve zorgvraag. Er is vaak nog sprake van een alcoholverslaving die gedeeltelijk in remissie is. Met strikte afspraken mag hier alcohol gebruikt worden. Gebruik van cannabis is alleen buiten de locatie toegestaan. Het gebruik van hard drugs is niet toegestaan. De studio’s hebben een gezamenlijke woonkamer en 2 keukens waar samen of individueel gekookt kan worden. Omdat voor deze groep mensen de nabijheid van begeleiding gewenst is, bevinden zich in dit gedeelte ook het kantoor van de begeleiding en verblijft hier ‘s nachts de slaapdienst medewerker.
 2. Gezamenlijk wonen
  We hebben 1 huis zo aangepast dat men hier met 5 personen kan wonen. Iedere bewoner beschikt over een eigen woon-, slaapkamer, douche en toilet. Daarnaast is er voor deze 5 mensen een gezamenlijke woonkamer en keuken. Dit geeft je de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, maar desgewenst ook het gezelschap van anderen op toe zoeken of samen iets te ondernemen.
 3. Zelfstandig wonen
  Voor mensen die toe zijn aan meer zelfstandigheid zijn 12 studio’s beschikbaar. Deze beschikken over een eigen woon- en slaapkamer, douche en toilet. De keuken wordt gedeeld met een medebewoner. Je kunt dus gezamenlijk koken, maar dat hoeft niet.
Nelleke
Nelleke Vos
Teamleider
Haverweg
Haverweg 67a,
6991 BR Rheden
Werk aan de Winkel Rheden

Ontmoetingsplek voor participatie & herstel

Werk aan de Winkel Rheden