Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 

  1. Home
  2. Actueel
  3. Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 

Juridische fusie Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet definitief 

Op 28 december 2022 fuseerde Zorggroep ’t Zicht met Woonzorgnet. Dit betekent dat Zorggroep ’t Zicht vanaf heden verder gaat onder de naam Woonzorgnet, onder leiding van directeur Hanne Derickx. Sinds december 2021 werkt Woonzorgnet al intensief samen met Zorggroep ’t Zicht. Het is daarom een logische stap om als één organisatie verder te gaan. 
 

Waarom een juridische fusie?    

Samengaan biedt de mogelijkheid om processen en diensten centraal te organiseren. Zorggroep ’t Zicht en Woonzorgnet zijn door de fusie nog beter in staat om krachten te bundelen. Zo ontstaat er onder andere meer tijd en ruimte voor het behoud van goede kwaliteit van zorg door ondersteuning en begeleiding. Het kleinschalige, het vertrouwen, de veiligheid en een fijne woon-, werk- en/of leeromgeving blijven belangrijke waarden.    

Wat verandert er in de ondersteuning & begeleiding?  

De ondersteuning en begeleiding van cliënten gaat onverminderd door. Het zorg-, woon-, leer- en werkaanbod blijft gelijk. De bestaande locaties van Zorggroep ‘t Zicht blijven. De fusie zal geen invloed hebben op de zorg voor of begeleiding van cliënten. De continuïteit wordt gewaarborgd.   

Medewerkers & werkwijze  

Alle medewerkers van Zorggroep ’t Zicht zijn sinds 28 december 2022 over naar hun nieuwe werkgever Woonzorgnet. Ze treden hier automatisch in dienst. De waarden en normen van ‘t Zicht sluiten naadloos aan op die van Woonzorgnet, waardoor beide partijen al veel mooie stappen hebben gezet in de samenwerking. Woonzorgnet en Zorggroep ’t Zicht kijken met veel vertrouwen uit naar een mooie toekomst samen.   

Over Zorggroep ‘t Zicht 

De locaties en het werkveld van Zorggroep ’t Zicht bieden plek voor iedereen met autisme, een psychiatrische aandoening, verstandelijke of andere beperking. Een team van deskundigen biedt in Noordoost-Brabant zorg, wonen en dagactiviteiten aan ruim 100 cliënten. 

Wie kan waar terecht met vragen?  

  • Cliënten, verwanten, verwijzers en buurtbewoners kunnen terecht bij de begeleiders en/of teamleiders.   
  • Medewerkers kunnen terecht bij een van de teamleiders. Op intranet staat alle beschikbare informatie, updates en antwoorden op veel gestelde vragen.  
  • Pers en media kunnen contact opnemen met Monique Joppen via communicatie@woonzorgnet.nl. 

Ook interessant

ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!
28.11

ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!

NieuwsOp 27 november organiseerde Woonzorgnet voor de 3e keer het ROPI-festival. Een dag met volop workshops voor medewerkers, cliënten en partners waarbij herstel ondersteunende zorg centraal stond. Dit jaar voor het eerst niet alleen voor…

Expertisedag: herstelondersteunende inzet hulphonden
06.11

Expertisedag: herstelondersteunende inzet hulphonden

NieuwsTwee tot drie keer per jaar organiseert Woonzorgnet een expertisedag voor medewerkers. Dit keer stond de dag in het teken van de hulphond. Sacha van Geel is Coördinator ervaringsdeskundigheid bij Woonzorgnet en organisator van de…