1. Home
  2. Actueel
  3. ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!

ROPI 2023: Doe je mee? Doe je mee!

Op 27 november organiseerde Woonzorgnet voor de 3e keer het ROPI-festival. Een dag met volop workshops voor medewerkers, cliënten en partners waarbij herstel ondersteunende zorg centraal stond. Dit jaar voor het eerst niet alleen voor de mensen van Woonzorgnet. Ook Compleet Mensenwerk, Zorgverlening PGZ en locatie Bloesem van Pro Persona waren uitgenodigd in Lindenberg Cultuurhuis.
 

Het festival werd geopend door Jeroen de Haan-Rißmann van Movisie. Aan de ongeveer 150 deelnemers stelde hij de vraag: “Wat betekent meedoen nu eigenlijk voor jezelf? Wie bepaalt wanneer je meedoet en hoe kun of wil je meedoen? Want: meedoen moet echt zijn, meedoen heeft vele gezichten, meedoen doe je samen, meedoen moet niet. Je mag ook níet meedoen.”

ROPI is de afkorting van Recovery Oriented Practices Index. Dit is een instrument om vast te stellen in hoeverre een team herstelondersteunende zorg verleent.
 

“Het is een dag om elkaar te ontmoeten, inspireren en kennis te delen. We hebben het dit jaar groter kunnen organiseren, ik hoop dat dit een mooie traditie in de organisatie blijft” vertelt Directeur Hanne Derickx.

Workshops

In totaal werden tien workshops verdeeld over twee dagdelen. Van creatieve workshops tot onderwerpen met spelelementen die uitnodigen om op een laagdrempelige manier tot gesprek te komen. Bewoner Hendrik volgde onder andere de portret workshop: “André heeft een portret van mij gemaakt en ik van hem. Ik kom helemaal uit Nunspeet. Fantastisch om hier weer te zijn, want ik houd van mensen.”

Nieuwe naam voor het festival

De naam ROPI-festival werd in 2019 bedacht. Organisator Sacha van Geel is Coördinator ervaringsdeskundigheid bij Woonzorgnet en organisator van het evenement: “Volgend jaar introduceren we een nieuwe naam voor het festival, die meer tot de verbeelding spreekt. Daarom konden alle deelnemers meedoen met een prijsvraag.”

Ook interessant

Nieuw bij Woonzorgnet: Beschermd wonen plus
29.01

Nieuw bij Woonzorgnet: Beschermd wonen plus

NieuwsOp het terrein van Pro Persona in Nijmegen biedt Woonzorgnet vanaf nu een Beschermd wonen plus setting aan: ‘Bloesem’. Bloesem is een uniek zorgconcept dat sinds 2022 bestaat uit een intensieve samenwerking tussen Woonzorgnet en…

Woonzorgnet en Compleet Mensenwerk bundelen krachten 
25.01

Woonzorgnet en Compleet Mensenwerk bundelen krachten 

NieuwsWoonzorgnet en Compleet Mensenwerk gaan juridisch verder als één organisatie. Vanaf april 2022 werken Woonzorgnet en Compleet Mensenwerk al intensief samen, met het oog op een fusie in de toekomst. Op 1 januari 2024 werd…