Verjaardagstaarten voor de voedselbank in Silvolde

Ieder kind verdient een taart op de verjaardag

'Een taart hoort bij een verjaardag, vooral een kinderverjaardag' - Paula

  1. Home
  2. Actueel
  3. Verjaardagstaarten voor de voedselbank in Silvolde

Verjaardagstaarten voor de voedselbank in Silvolde

“Ieder kind verdient een taart op de verjaardag”, zegt Paula Tuenter. De Inloop in wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde bakt regelmatig een verjaardagstaart voor een kind van ouders, die klant zijn bij de Voedselbank in Silvolde. Woonzorgnet medewerkster Paula is met dit initiatief gestart in navolging van ‘Taart voor Kids’.
 

Op de foto staan Paula Tuenter (links) en Willie van Aken. Paula staat in haar dorp bekend als iemand met veel creatieve ideeën. Maar het moet niet bij een idee blijven in het land van 'Pak An'. Dat zit bij de creatieve duizendpoot wel goed en meestal lukt haar de realisatie van het plan ook wel. Wat dat betreft zit Paula op haar plaats bij Woonzorgnet. “Een taart hoort bij een verjaardag, vooral een kinderverjaardag. Toen ik over dat initiatief hoorde, hebben we de coördinator van de Voedselbank in Silvolde benaderd met de vraag of zij hier ook geïnteresseerd waren. Die heeft dan weer contact opgenomen met het hoofdkantoor. Er zijn namelijk strikte richtlijnen voor zoiets. De anonimiteit moet gewaarborgd zijn.”

Maar iedereen bleek positief. Vervolgens zijn de ouders van de kinderen gevraagd. De grote meerderheid reageerde enthousiast. Onder leiding van Paula worden de taarten gemaakt door de bezoekers van de Inloop van Woonzorgnet in De Lichtenberg. Geen taart is standaard en de vrijetijdsbakkers laten hun fantasie de vrije loop. “We hebben een lijst met verjaardagen. Ik weet geen namen van de kinderen, alleen of het om een jongen of meisje gaat.”

Paula denkt dat er nog enkele datums aan de lijst worden toegevoegd, maar ze hoopt niet veel meer. Dat klinkt gek, maar de reden is niet dat ze in De Lichtenberg dan te druk worden met het bakken van de gratis taarten. Dat doen ze met veel plezier, maar het zou namelijk betekenen dat er meer mensen noodgedwongen gebruik gaan maken van de Voedselbank.

Werk aan de Winkel Silvolde

Woonzorgnet ontplooit in De Lichtenberg diverse activiteiten. Sinds kort onder de overkoepelende naam ‘Werk aan de winkel’. De Inloop is op dinsdag- en donderdagmiddag. Iedereen, die ongedwongen contact of advies wil, kan binnenlopen om bij te kletsen of een spelletje te doen. Daarnaast is er een buurtrestaurant en ambulante begeleiding voor cliënten. “Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen”, benadrukt teamleidster Kim Bosch. Woonzorgnet heeft plannen voor het uitbouwen van hun aanwezigheid in het gebouw en het wijkcentrum. Het ligt in de bedoeling dat er op den duur meer activiteiten worden aangeboden en er eindelijk in Silvolde weer een multifunctioneel dorpshuis ontstaat. “De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Binnenkort maken we meer bekend.”

Nieuwe locatie voor Woonzorgnet locatie De Heuve

Zeker is wel dat Woonzorgnet uit woonboerderij De Heuve aan de Bievinkstraat in Silvolde vertrekt. “Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd”, vertelt Kim. “We hebben een locatie met meer mogelijkheden gevonden in Breedenbroek, maar de verhuizing duurt nog wel meer dan een jaar, hoor.”

Dit artikel is geschreven door Marcel van Berkum van Oude Ijsselstreek Vizier. De foto is gemaakt door Roel Kleinpenning

Ook interessant

Nieuwe beschermd wonen locatie in Cuijk feestelijk geopend
09.04

Nieuwe beschermd wonen locatie in Cuijk feestelijk geopend

NieuwsOp donderdag 4 april 2024 heeft wethouder Willy Hendriks-van Haren de nieuwe beschermd wonen locatie van Woonzorgnet aan de Gildekamp officieel geopend. Zij verzorgde de openingsceremonie samen met bewoner Peter.  

Terugblikken en vooruitkijken: infographic
05.04

Terugblikken en vooruitkijken: infographic

NieuwsHet is inmiddels een jaarlijkse traditie: terugblikken op het afgelopen jaar. Op onze infographic brengen we de cijfers en ontwikkelingen overzichtelijk in kaart. We kijken ook vooruit, want veel van wat we weergeven op de…