Woonzorgnet en Werk aan de Winkel locatie feestelijk geopend in SIlvolde

Feestelijke opening in de Lichtenberg

'Het was een eer om samen met Woonzorgnet bewoner Mike het officiële gedeelte te mogen verzorgen' - Burgemeester Otwin van Dijk

  1. Home
  2. Actueel
  3. Woonzorgnet en Werk aan de Winkel locatie feestelijk geopend in SIlvolde

Woonzorgnet en Werk aan de Winkel locatie feestelijk geopend in SIlvolde

Op donderdag 1 juli heeft burgemeester van Gemeente Oude IJsselstreek Otwin van Dijk de nieuwe beschut wonen en Werk aan de Winkel locaties van Woonzorgnet officieel geopend. Hij verzorgde de openingsceremonie in Wijkcentrum de Lichtenberg, aan de Reeënstraat in Silvolde. “Dit biedt een echte meerwaarde voor Silvolde, een plek waar iedereen zich welkom kan voelen. Ik geloof heel erg in de diversiteit van de samenleving. Of je nu in een rolstoel zit of een GGZ-achtergrond hebt, iedereen heeft een belangrijk aandeel in onze maatschappij. Dat is interessant én leuk. Het was een eer om samen met Woonzorgnet bewoner Mike het officiële gedeelte te mogen verzorgen”, aldus van Dijk.
 

De lichtenberg biedt volop mogelijkheden voor mensen uit de directe omgeving. Beschut wonen met begeleiding en elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten bij Werk aan de Winkel zijn hierop een waardevolle aanvulling. “Dit mooie nieuwe concept geeft ons veel energie” vertelt Woonzorgnet directeur Bas Steenbergen. “We bieden echt iets nieuws in de wijk. Er gebeurt hier van alles op het gebeid van herstel en meedoen (participeren) in de wijk.”

Beschut Wonen

Vier appartementen worden regulier verhuurd door wooncorporatie Wonion. De overige 12 geclusterde appartementen boven Wijkcentrum de Lichtenberg zijn vanaf nu officieel in gebruik genomen door Woonzorgnet als beschut wonen locatie. Beschut wonen is een vorm van wonen, waarin mensen met een GGZ-achtergrond zelf een appartement huren via Wonion. Zij krijgen begeleiding en ondersteuning van Woonzorgnet.

Gerrolt Ooijman, directeur bestuurder Wonion vertelt over de samenwerking met Woonzorgnet: “We werken al een aantal jaren samen met Woonzorgnet. Prettig wonen vinden we belangrijk voor al onze huurders, ook als huurders daarbij extra hulp nodig hebben. Samen met Woonzorgnet kijken we daarom wat nodig is om mensen met een GGZ-achtergrond te laten slagen in het wonen. Dit doen we op een heel praktische, laagdrempelige en oplossingsgerichte manier. Zo ontstond ook het idee van de Lichtenberg. We zagen dat de stap vanuit een beschermde woonlocatie naar geheel zelfstandig wonen, met ambulante begeleiding op afstand voor enkele bewoners te groot is. Beschut wonen biedt een mooie tussenstap. Hiermee krijgt ook deze doelgroep een eerlijke kans om op een prettige manier zelfstandig te wonen, met de ondersteuning die zij nodig hebben.”

Meedoen bij Werk aan de Winkel

Werk aan de Winkel is de ontmoetingsplek voor participatie & herstel. Een fijne werkplek met lekkere koffie voor (kwetsbare) inwoners uit de regio. Hier biedt Woonzorgnet laagdrempelig informatie, ondersteuning, dagbesteding en diverse herstelactiviteiten aan. Het wijkcentrum is én blijft voor jong en oud toegankelijk, een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.

Wie is Woonzorgnet?

Woonzorgnet is een innovatieve zorgonderneming die zowel ambulant, als in kleinschalige woonvoorzieningen mensen met een GGZ-achtergrond begeleidt en ondersteunt bij wonen, werken en zinvolle dagbesteding. Jezelf zijn, deelnemen aan de maatschappij, je talenten ontdekken en contacten onderhouden. Ieder op zijn/haar eigen manier, in eigen tempo, vanuit een veilige beschermde omgeving. Werken aan herstel, werken aan de toekomst. Positief en hoopvol.

Ook interessant

‘Ervaren helpers’, een nieuw boek van Mieni Westerink
21.06

‘Ervaren helpers’, een nieuw boek van Mieni Westerink

NieuwsOp 19 juni werd het derde boek 'Ervaren helpers' van Mieni Westerink in Nijmegen gepresenteerd.  

Technische oplevering nieuwe locatie in Mill
10.06

Technische oplevering nieuwe locatie in Mill

NieuwsDe ontwikkelingen zijn in volle gang voor een nieuwe locatie in Mill. De nieuwbouw, aan de Houtwolstraat, vordert gestaag. Op 6 juni 2024 vond de technische oplevering plaats. Thuismakers heeft het stokje overgedragen aan Zorgverlening…