Woonzorgnet en Wonion slaan handen ineen voor beschut wonen in De Lichtenberg Silvolde

Beschut wonen in De Lichtenberg Silvolde

“Het is belangrijk dat verschillende doelgroepen goed kunnen wonen in een prettige omgeving.

  1. Home
  2. Actueel
  3. Woonzorgnet en Wonion slaan handen ineen voor beschut wonen in De Lichtenberg Silvolde

Woonzorgnet en Wonion slaan handen ineen voor beschut wonen in De Lichtenberg Silvolde

Woonzorgnet en wooncorporatie Wonion hebben op maandag 15 maart 2021 de huurovereenkomst voor locatie De Lichtenberg, aan de Reeënstraat in Silvolde ondertekend. Vier appartementen worden regulier verhuurd door Wonion, de overige appartementen worden deze zomer in gebruik genomen door Woonzorgnet. 12 geclusterde appartementen boven Wijkcentrum De Lichtenberg zullen medio 2021 officieel geopend worden als eerste beschut wonen locatie in de gemeente Oude IJsselstreek.
 

“Wij vinden het belangrijk dat verschillende doelgroepen goed kunnen wonen in een prettige omgeving. We hebben daarbij extra aandacht voor mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien. De appartementen in De Lichtenberg bieden zelfstandig wonen, met zorg bij de hand. Op dit moment worden de appartementen nog bewoond door cliënten van Estinea. Zij verhuizen rond de zomer naar nieuwbouwcomplex De Oevelgunne in Gendringen. Bij de nieuwe invulling van dit woonzorgcomplex is kritisch gekeken naar de vraag in onze gemeente op het gebied van wonen met zorg. Beschut Wonen biedt bewoners de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving zelfstandig te wonen, met de benodigde begeleiding van Woonzorgnet. Met deze woonvorm doen de bewoners woonvaardigheden op. Gaat dit goed, dan kan in de toekomst mogelijk de stap naar volledig zelfstandig wonen gezet worden. Een mooie aanvulling op het bestaande aanbod. Fijn om op deze manier samen met Woonzorgnet ook een bijdrage te kunnen leveren aan de woonvraag van deze groep.” Aldus Koen Pillen, Manager Wonen bij Wonion.

Unieke locatie

Het wijkcentrum is én blijft voor jong en oud toegankelijk, een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. In het servicecentrum van De Lichtenberg zal deze zomer ook Werk aan de Winkel officieel openen; een ontmoetingsplek voor participatie en herstel. Een fijne werkplek met lekkere koffie voor inwoners uit de regio. Hier biedt Woonzorgnet laagdrempelig informatie, ondersteuning, dagbesteding en diverse herstelactiviteiten aan. Voor bewoners én omwonenden. Kim Bosch, Teamleider bij Woonzorgnet is enthousiast: “We hebben hier alle faciliteiten in huis om iedereen zich thuis en welkom te kunnen laten voelen. Ik merk dat er behoefte is aan een plek waar je terecht kunt voor een praatje of advies. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten openen we ook een mini-lunchroom waar mensen een broodje met koffie of thee kunnen drinken.” Jongerenwerk blijft onderdeel van het wijkcentrum en zal voornamelijk op vrijdagavond en zaterdagochtend activiteiten organiseren.

Ook interessant

Proefproject met zorgrobot Tessa
25.07

Proefproject met zorgrobot Tessa

NieuwsWoonzorgnet startte onlangs een proefproject met de zorgrobot Tessa. Zes exemplaren worden ingezet op vijf locaties. “De ervaringen tot nu zijn erg positief”, aldus Kim Bosch, manager Ontwikkeling en Innovatie.    

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers
13.07

Woonzorgnet infographic: het afgelopen jaar in cijfers

NieuwsWoonzorgnet is volop in ontwikkeling. En dat is duidelijk terug te zien op de nieuwe infographic. Dit fijne overzicht vertaalt het afgelopen jaar mooi in cijfers. We laten de infographic graag het woord doen, toch…