José

'Soms help ik anderen met de boodschappen of het bed opmaken'

Ervaringsverhaal van José

José is 65 en komt uit Arnhem. Ze heeft drie volwassen kinderen, 2 dochters en een zoon. Sinds 2019 woont ze beschermd op locatie de Keijenberg in Renkum.  

José
'Soms help ik anderen met de boodschappen'
Bekijk dit verhaal
José

“Voordat ik bij Woonzorgnet kwam heb ik een tijdje bij mijn dochter gewoond. Met hulp van de wijkcoach kon ik hier bij Woonzorgnet terecht Mijn zoon woont op Koonings Jaght in Arnhem en heeft daar een mooie kamer en een leuke leefgroep. Ik ga daar elke week op bezoek. Mijn hond Daisy kan hier niet wonen, zij woont nu tijdelijk bij iemand anders. Uiteindelijk wil ik binnenkort heel graag zelfstandig wonen, met ambulant begeleiding.”  

Hoe geef je invulling aan je dag? 

“Met de groep drinken we koffie of doen we spelletjes. Ik ben veel buiten en help graag mee met koken. Michaela is de kokkin hier op de locatie. Ik help haar altijd mee. Bijvoorbeeld groentes snijden  of aardappelen schillen, soms wel 8 kilo! Het eten is echt heel lekker. Michaela zorgt altijd voor vers eten voor de hele groep. Iedereen eet mee, gezellig samen.” 

Wat vind je van Woonzorgnet? 

“De begeleiding is heel fijn. Ik heb veel gesprekken met Machteld, zij helpt mij ook mee met het opruimen van mijn kamer en met de was. Ik heb het hier naar mijn zin kan goed met de bewoners overweg. Soms help ik anderen met bijvoorbeeld boodschappen of met het bed opmaken. Het zwarte bankje in mijn kamer heb ik gekregen van een andere bewoner, in ruil voor twee bekers kwark. Dat is toch leuk? Hij had hem niet meer nodig.” 

Bekijk meer verhalen

Jan
‘Met wat hulp van de begeleiders kan ik op bezoek bij mijn vrouw’
Bekijk dit verhaal
Jan
Yara
‘Hier wonen heeft mij veel goeds gedaan’
Bekijk dit verhaal
Yara
Manon
'Ik bewonder mijn collega's en onze bewoners'
Bekijk dit verhaal
Manon