Dit kun je doen wanneer je niet tevreden bent
Wij doen onze uiterste best om je naar tevredenheid te ondersteunen en begeleiden. Het kan gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Dat noemen we een klacht. We willen dan graag samen met jou tot een goede oplossing komen. Het is het altijd mogelijk is om rechtstreeks naar vertrouwenspersoon of klachtenfunctionaris te stappen, als de situatie zich daarvoor leent. Op deze pagina vind je een adviesroute, hoe de procedure eruit kan zien met daarbij de belangrijkste contactgegevens.
Stap 1 : Bespreekbaar maken
Ga in gesprek met de persoon waar je een klacht over hebt of bespreek het met je begeleider.
Stap 2: Vertrouwenspersoon
Kom je er met de persoon in kwestie of jouw begeleider niet uit? Dan luistert de vertrouwenspersoon naar jouw verhaal.
- Vertrouwenspersoon locaties Gelderland: Pieter Straatsma. Mail Pieter
- Vertrouwenspersoon locaties Brabant: Esseline McKenzie. Mail of bel Esseliene
- Vertrouwenspersonen Jeugd: Jeroen van Lieshout en Patty v.d. Linden.
Stap 3: Klachtenfunctionaris
Dit is een onpartijdige bemiddelaar die samen met jou probeert een oplossing te vinden wanneer je er met de vertrouwenspersoon niet uit komt. De klachtenfunctionaris is niet in dienst van Woonzorgnet.
- Klachtenfunctionaris locaties Gelderland: Ingrid Nauta. Mail of bel Ingrid
- Klachtenfunctionaris locaties Brabant Esseline McKenzie. Mail of bel Esseline
Stap 4: Klachtencommissie
Woonzorgnet is aangeslotenbij het Centraal bureau klachtenmanagement in de zorg (CBKZ). Hier kun je terecht wanneer je er met de klachtenfunctionaris niet uit komt. Als je klacht door de klachtenfunctionaris wordt doorverwezen naar de klachtencommissie ontvang je van de ambtelijk secretaris een formulier waarop je de klacht kunt omschrijven. Als je schriftelijke klacht is ontvangen door de klachtencommissie, treedt de klachtenprocedure in werking. Dat gaat als volgt:
- Je ontvangt een schriftelijke bevestiging dat je klacht is ontvangen en wordt behandeld. Ook de medewerker tegen wie de klacht is gericht wordt op de hoogte gesteld.
- De klachtencommissie nodigt jou en de betrokken medewerker uit voor een hoorzitting. De klager kan verzoeken om apart te worden gehoord en hij of zij kan zich laten bijstaan door bijvoorbeeld een familielid, een vriend of de (onafhankelijke) vertrouwenspersoon. Ook de medewerker kan zich door iemand laten bijstaan.
- De klachtencommissie bepaalt in hoeverre de klacht terecht is. Zo nodig doet de commissie aanbevelingen aan het bestuur van Woonzorgnet.
- Deze beslissing wordt schriftelijk aan de direct betrokkenen en de directie van Woonzorgnet toegezonden. De klachtencommissie heeft 6 weken de tijd om tot een uitspraak te komen. Als het langer duurt moet de commissie dit aan klager en de betrokken medewerker laten weten en daarbij ook de redenen noemen. Vervolgens mag deze termijn met ten hoogste 4 weken verlengd worden.
- Het bestuur zal de door de klachtencommissie verstuurde beslissing, binnen één maand beoordelen en de uiteindelijke beslissing terugkoppelen aan de betrokkenen.
- Mail of bel het CBKZ
Stap 5: Geschillencommissie
Woonzorgnet is aangesloten bij de Geschillencommissie Geestelijke Gezondheidzorg. Hier kun je desgewenst alsnog je klacht indienen. Meer informatie >

Een klachtenfunctionaris werkt onafhankelijk
Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt?
Dan kun je ondersteuning krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Woon je in Gelderland dan kun je terecht bij: Zorgbelang Inclusief: Postbus 5310, 6802 EH Arnhem. Mail of bel Zorgbeland Inclusief. Woon je in Brabant, dan kun je terecht bij: Zorgbelang Brabant-Zeeland: Ringbaan Zuid 44, 5022 PN Tilburg. Mail of bel Zorgbelang Brabant-Zeeland
Klokkenluidersregeling
Indien je melding wilt maken van een (vermoeden van) een misstand waarbij het maatschappelijk belang in het geding komt, gaat dit de klachtenprocedure te boven. In dat geval kun je als medewerker, vrijwilligers, leden van de cliëntenraad en/of leverancier melding maken via de Klokkenluidersregeling.