Beschermd wonen

Beschermd wonen bij Woonzorgnet

Samen met jou onderzoeken welke hulp je nodig hebt.

  1. Home
  2. Aanbod
  3. Beschermd wonen

Wonen bij Woonzorgnet

Soms lukt het niet meer om zelfstandig thuis te wonen. Beschermd wonen kan dan een uitkomst zijn. In een veilige, beschermde omgeving leer je jouw talenten te ontdekken en werk je in eigen tempo aan herstel. Je woont samen met andere mensen op een Woonzorgnet-locatie, waar je een zelfstandige woonruimte hebt.

Jezelf zijn

Jij hebt jouw eigen verhaal en de daarbij behorende ondersteuningsvragen. Daaromheen creëren we samen een zo prettig mogelijke en uitnodigende leef/woonsituatie. Bij Woonzorgnet sta jij écht centraal en krijg je de aandacht en ondersteuning die je nodig hebt. Deelnemen aan de maatschappij, je talenten ontdekken, contacten onderhouden, een zinvolle dagbesteding. Op jouw manier, in je eigen tempo werk je aan herstel, aan de toekomst. Positief en hoopvol. Dat is waar wij voor staan en samen met jou voor willen gaan. 

Persoonlijke en volwaardige woonruimte

Herstel begint met een persoonlijke en volwaardige woonruimte die je naar eigen smaak in kunt richten. Een eigen plek in een veilige en beschermde omgeving waar je zelf keuzes maakt en zeggenschap hebt. De locaties van Woonzorgnet verschillen allemaal van karakter, ligging en sfeer. Zo bieden we iedereen een plek bieden om zich thuis te kunnen voelen. Nieuwsgierig hoe de woonlocaties eruit zien? Je kunt de sfeer proeven op onze locatiepagina's.

'Soms help ik anderen met de boodschappen'

Begeleiding vanuit één team

Wij werken vanuit één team met verschillende specialisten. Zo kunnen we jou op alle vlakken goed ondersteunen.

Hoe kun je je aanmelden? 

Als je een hulpvraag hebt, dan kun jij je melden bij de gemeente waar je woont. De gemeente zal samen met jou onderzoeken welke hulp je nodig hebt. Mocht daarbij de voorkeur uitgaan naar Woonzorgnet, dan kun je dit aangeven en zal worden onderzocht of dit tot een van de mogelijkheden behoort. Je mag je ook via Woonzorgnet aanmelden, dan kijken we samen welke stappen er mogelijk nog genomen moeten worden. 

Enkele informatieve websites:

Woonzorgnet regio’s