Silvolde - De Lichtenberg

Locatie de Lichtenberg in Silvolde

Beschermd-beschut wonen het centrum van Silvolde.

 1. Home
 2. Aanbod
 3. Regio's en locaties
 4. Silvolde - De Lichtenberg
 • 12 geclusterde appartementen
 • Eigen voordeur, keuken en slaapkamer
 • Ligging boven Wijkcentrum de Lichtenberg
 • Binnen de huurtoeslagnorm
 • Bijna allemaal met inpandig balkon

Zelfstandig wonen met ondersteuning in Silvolde

Locatie De Lichtenberg is een ‘beschermd-beschut’ woonlocatie met 12 geclusterde appartementen van Woningcorporatie Wonion in samenwerking met Woonzorgnet. Wat De Lichtenberg uniek maakt, is de locatie van ontmoetingsplek ‘Werk aan de Winkel’ in het Wijkcentrum onder de appartementen.

Beschermd-beschut

Beschermd-beschut wonen is een vorm van wonen, waarin mensen met een GGZ-achtergrond zelf een appartement huren via Wonion. Zij krijgen begeleiding en ondersteuning van Woonzorgnet: 

 • ambulante begeleiding
 • 24/7 begeleidings-bereikbaarheid
 • (eventueel) groepsbegeleiding

Begeleiding

De begeleiding van De Lichtenberg richt zich voornamelijk op herstel en meedoen (participatie): herwinnen van eigen kracht, gebruik maken van eigen mogelijkheden en het benutten van betekenisvolle contacten. Samen met de begeleiders onderzoek je zelf welke rollen en activiteiten opgepakt kunnen worden. Dagbesteding of vrijwilligerswerk is daarbij een belangrijk middel. 

Omgeving Silvolde

Woonzorgnet heeft aan de Bievinkstraat in Silvolde beschermd wonen locatie ‘De Heuve’ met 24-uurs zorg. Deze locatie ligt op ca. 5 minuten afstand van De Lichtenberg en kan daardoor een goede en snelle bereikbaarheid bieden voor locatie De Lichtenberg. Aangrenzend aan Silvolde liggen de dorpen Terborg en Ulft, met de fiets in 10 minuten te bereiken. Hier zijn o.a. winkels, een bibliotheek, sportverenigingen en een Cultureel Centrum te vinden. Een busverbinding is op loop/fietsafstand te bereiken.

Dagbesteding

Samen gaan we op zoek naar een zinvolle invulling van de dag. Zowel locatie De Lichtenberg als locatie De Heuve bieden beide mogelijkheden voor dagbesteding. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten of houtbewerking. Uiteraard kan ook deelgenomen worden aan een externe dagbestedingsvorm.

Ambulante ondersteuning in de achterhoek

Bij ambulante ondersteuning heb je een zelfstandige woonruimte. Je maakt vanuit huis gebruik van de ondersteuning van Woonzorgnet. Wij werken met een vast team en komen bij je thuis. In de regio Achterhoek bieden we ambulant begeleiding aan inwoners in de gemeente. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Teamleider Kim of lees hier meer over ambulante ondersteuning bij Woonzorgnet >

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Er is veel aandacht voor bewegen, stoppen met roken, activiteiten, voeding en ontspanning. Je kunt bijvoorbeeld deenemen aan de kookgroep, waarbij we bewust stilstaan bij het maken van gezonde maaltijdkeuzes. In de directe omgeving is er volop gelegenheid om te sporten; in de sportschool of in het nabijgelegen zwembad .

Voor wie? 

De Lichtenberg is een fijne locatie voor mensen met een GGZ-achtergrond, waarbij de stap van beschermd wonen naar zelfstandig wonen nog net iets te groot is. 

Lotte
Lotte van Lent
Teamleider
Bel 06 1391 3255
of mail Lotte
De Lichtenberg
met dagbesteding
Reeënstraat 1,
7064 KK Silvolde
Werk aan de Winkel Silvolde

Ontmoetingsplek voor participatie & herstel 

Werk aan de Winkel Silvolde