Participeer & ontmoet

Participeer, herstel en ontmoet bij Werk aan de Winkel

Loop eens binnen voor een kop koffie en een praatje.

  1. Home
  2. Aanbod
  3. Participeer & ontmoet

Werk aan de Winkel

Werk aan de Winkel is een fijne ontmoetingsplek. Voel je welkom, de deur staat voor je open. Loop binnen voor een kop koffie en een praatje. Medewerkers van Woonzorgnet staan voor je klaar om te praten over jouw situatie. Of doe mee met de activiteiten die de locaties te bieden hebben.

Op alle Werk aan de Winkel locaties zijn een begeleiders aanwezig waaraan je jouw hulpvragen kunt stellen. Zij kunnen je helpen ver­dere stappen te ondernemen, om zo passende ondersteuning te krijgen. Bijvoorbeeld begeleiding bij jou thuis met praktische zaken, of een luiste­rend oor bieden. Dit kan iemand van Woonzorgnet zijn of van een andere passende organisatie. Hierbij werken wij samen met de consulenten van het sociaal team in de gemeente.

"Je hebt hier gesprekken die je in de kroeg niet hebt"

Participatie- en werkcoach

De participatie- en werkcoach is voor jou bereikbaar om informatie, coaching en antwoorden te geven op al je vragen rondom werk en arbeidsparticipatie. Samen met deze coach kun je via een duide­lijk omschreven traject aan de weg naar betaald werk of naar andere vormen van maatschappelijke participatie werken. Arbeidsparticipatie kan ook star­ten met een opleiding, cursus, werkervaring via dagbesteding of vrijwilligerswerk. Het is ook mogelijk om stappen te zetten richting partici­patie via aanbieders van sociale activiteiten. Werk aan de Winkel kan je hierbij ondersteunen.

Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundigen staan open voor uiteenlopende vragen en verhalen over het leven. Zij bieden je een luisterend oor en kunnen handvaten geven om de regie over je leven terug te pakken. Ook organiseert de ervaringsdeskundi­ge van de Werk aan de Winkel locatie bijeenkomsten op het gebied van herstel en zelfhulpgroepen waar je aan deel kan nemen.

Budgetcoach

Heb je financiële vragen, dan kan de budgetcoach ondersteu­nen en tips geven om grip te krijgen op jouw financiële situatie.

Dagbesteding

Werk aan de Winkel biedt in sommige gemeentes ook dagbestedingsactiviteiten aan. Deze zijn per locatie verschillend van opzet en inhoud. Vraag er gerust naar bij een van onze medewerkers! 

Werk aan de winkel bij jou in de regio: je bent van harte welkom!

Heb je vragen of wil je informatie voor jezelf? Is er iemand in je naaste omgeving waarbij je ziet dat hij/zij problemen heeft, maar vraagt diegene niet zelf om hulp? Je bent van harte welkom om bij ons binnen te stappen. Ook inwoners die al in zorg zijn bij Woonzorgnet bezoeken Werk aan de Winkel om elkaar of een begeleider te zien en om deel te nemen aan (dagbestedings)activiteiten.

Werk aan de winkel locaties

Heb je vragen op het gebied van wonen, werken, financiën, zinge­ving, participatie, samenleven, eenzaamheid, stigma en/of herstel? Werk aan de Winkel deelt graag de kennis van de zorg en het 
lokale netwerk om jou verder op weg te helpen. Als inwoner van deze gemeentes kun je bij Werk aan de Win­kel terecht voor informatie, ondersteu­ning en bij een aantal locaties ook voor dagbestedingsactiviteiten. Meer informatie en openingstijden:

Woonzorgnet regio’s