Uitgebreide uitleg aanmeldprocedure

Praktische informatie voor aanmelden bij Woonzorgnet.

  1. Home
  2. Aanmelden
  3. Aanmeldprocedure uitgebreid

Aanmeldprocedure Woonzorgnet

Op deze pagina vind je uitleg over de stappen die nodig zijn om ondersteuning en begeleiding van Woonzorgnet te kunnen krijgen.

Aanmeldprocedure stappenplan

 

 

Ambulante ondersteuning Beschermd Wonen (plus)

1. Hulpvraag

Je hebt ondersteuning nodig op verschillende gebieden om zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren.

Misschien gaat zelfstandig wonen niet (meer). Dan kan beschermd wonen uitkomst bieden.

2. Beschikking

Om in aanmerking te komen voor Ambulante ondersteuning, heb je een WMO- (via gemeente) of WLZ- beschikking (via zorgkantoor) nodig. Je kunt hier aangeven dat ondersteuning vanuit Woonzorgnet wilt.

Om in aanmerking te komen voor Beschermd Wonen of beschermd wonen plus, heb je een WMO- (via gemeente) of WLZ- beschikking (via zorgkantoor) nodig. Je kunt hier aangeven dat ondersteuning vanuit Woonzorgnet wilt.

3. Aanmelden & intake

Om je aan te melden voor Ambulante ondersteuning vul je het formulier op deze pagina in. Je kunt ook direct contact opnemen met de Woonzorgnet locatie in jouw regio. Heb je nog geen beschikking, dan kunnen we je helpen om in contact te komen met de juiste instanties. We maken een dossier aan, waarin we alle benodigde documenten verzamelen. Daarna volgt een intakegesprek. 

Om je aan te melden vul je het formulier op deze pagina in. Heb je nog geen beschikking, dan kunnen we je helpen om in contact te komen met de juiste instanties. We maken een dossier aan, waarin we alle benodigde documenten verzamelen. Daarna volgt een intakegesprek. 

4. Uitslag

Tijdens de intake maken we afspraken hoe we contact met elkaar opnemen over de uitslag. Kunnen wij de ondersteuning bieden die jij nodig hebt? Dan kunnen we van start!

Tijdens de intake maken we afspraken hoe we contact met elkaar opnemen over de uitslag. Kunnen wij de ondersteuning die jij nodig hebt bieden op een van onze locaties? Dan volgt er tenslotte een tweede gesprek met de Teamleider van die locatie.

5. Start

Het is dan aan jou om zelf te beslissen of Woonzorgnet bij je past. Mocht je voor Woonzorgnet kiezen, dan heten wij je van harte welkom.

Het is dan aan jou om zelf te beslissen of Woonzorgnet bij je past. Mocht je voor Woonzorgnet kiezen, dan heten wij je van harte welkom*.

* Bij een negatief besluit zullen wij een passend advies geven en dit terugkoppelen. 

Tip: Laat iemand uit je naaste omgeving met je meekijken en -denken. Dit is iemand die je vertrouwt en jou kan helpen met alle informatie, de praktische zaken en bij het zetten van stappen.

Meer informatie centrumgemeentes:

 

*Voor Beschermd Wonen geldt er vaak een wachtlijst. (Indien er een negatief besluit volgt voor ondersteuning bij Woonzorgnet, dan doen wij ons best om een ander passend advies te geven. Wij zullen dit advies naar jou en/of je verwijzer terugkoppelen.

 

'Wij denken graag met je mee!'

Woonzorgnet regio’s